Kyckling Etouffee

Rett från New Orleans är denna fantastiska Cajun / Creole huvudrätt enkel och läcker. Kyckling Étouffée är en start på räkor eller crawfish étouffée. Denna typ av recept är helt enkelt kött "smothered" i en riksås som gjorts genom att börja med en roux, som är en blandning av fett och mjöl kokt tills melet blir brun.

Roux är ett klassiskt recept som används i många Cajun och Creole rätter. De flesta roux är gjorda med olja; I detta recept tillsättes smör för mer smak och rikedom. När mjölet brinner i fettet börjar det smaka näring, men förtjockningskraften går förlorad. Därför används så mycket mjöl i detta recept i förhållande till mängden vätska. Vanligtvis kokas en roux separat och läggs till maträtten; i detta recept kokas roux tillsammans med kycklingen för att spara tid.

Du kan hitta Cajun eller Creole kryddblandningar i de flesta stora stormarknader. De är en kombination av kryddor inklusive vitlökspulver, lökpulver, paprika, massor av paprika, oregano och andra ingredienser. De flesta är ganska kryddiga, så justera mängden som används i detta recept till din smak.

Njut av detta rika och eleganta recept med lite varmt kokat ris för att njuta av den underbara såsen. En grön sallad kastad med tomater och svampar och drizzled med en enkel vinaigrette, eller gör Pear and Greens Salad . Ett glas vitt vin är bra ackompanjemang.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smör och olja i stor steka ihop över medelvärme.
  2. Tillsätt grönsaker och rör om.
  3. Under tiden skär kycklingbröst i 3 stycken vardera och mudd i en blandning av mjöl, cayennepeppar och kryddblandningen.
  4. Ta bort grönsaker från stekpanna och lägg åt sidan på en tallrik.
  5. Lägg till belagd kyckling i stekpannan tillsammans med eventuell kvarvarande mjölblandning; koka och rör om till browned, ca 5-6 minuter. Mjölet och kycklingen ska båda vara bruna.
  1. Återställ grönsaker till stekpanna tillsammans med kycklingbuljong, tomater och tomatpasta.
  2. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 10 till 15 minuter eller tills kyckling kokas och såsen förtorkas.
  3. Lägg till räkor i stekpannan; lukta i 3 till 5 minuter längre tills räkorna krulla och bli rosa. Servera över varmt kokt ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1448
Totalt fett 77 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 580 mg
Natrium 1,249 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 4 g
Protein 154 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)