De bästa Kolaczki Cookie Recepten

Välj din favorit påsk europeiska kaka

Ibland kallas polska foldovers, kołaczki (koh-wahtch-kee) kan vara fyrkantig, diamantformad, rund eller ha alla fyra hörnen vikta mot mitten för att göra ett snyggt paket. Degen kan göras med gräddeost, gräddfil, glass eller jäst.

De finns i de flesta östeuropeiska rätter och stavas på olika sätt, inklusive kołaczki, kolaci, kolache, kolacky, kolachky, liksom andra. Även om namnet är likartat, förväxla inte kolaczki med tjeckiska koláče , som är mer som fruktfyllda söta rullar. Kołaczki fyllningar spårar gamuten, från aprikos till hallon för att beskära på vallmofrö till nötter och sötost. Några riktigt otraditionella smaker som ananas, passionsfrukt , persimmon och kväva sniglar in i blandningen.

Som det är sant med de flesta recepten, finns variationer: Kołaczki kan rullas, klippas och fyllas och sedan frysta obakade. (Om frysta, tina inte innan du bakar och sprut kyla kołaczki med konditorisocker strax före servering.) Bakad kołaczki fryser inte för bra efter bakning eftersom degen förlorar sin skarpa. Men om du väljer att göra detta kan några minuter i en konventionell ugn (inte en mikrovågsugn) återställa dem, så länge de inte är frysta med konditorernas socker redan på.