Easy Bread-and-Butter Pudding Recept

Det finns knappt någon som inte älskar en bra bröd-och-smörpudding. Det är en av de desserterna som gjorde brittiska puddingar avundsjuka av världen och är århundraden gamla. Med detta recept omvandlas mjölk, grädde och äggblöt bröd till en lätt, vaniljgryta pudding på bara 40 minuter i ugnen.

En av de bästa sakerna med dessa typer av desserter är att det är ett utmärkt sätt att använda kvarvarande vitbröd, vilket gör det till en mycket ekonomisk maträtt att laga mat.

Samma recept kan göras med italiensk panetton, croissanter, brioche, brunt, bröd, även heta korsbunkar . I själva verket kan bröd anpassas beroende på din smak, förutom kanske tunga mörka bröd. Metoden är densamma som du använder.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 355 F / 180 C. Smörj en 1 kvarts / 1 liter skål med lite smör.
  2. Sprid ena sidan av varje brödstrianglar med kvarvarande smör.
  3. Täck botten av skålen med överlappande trianglar av bröd, smörsidan uppåt. Stänk halva de gyllene russinerna / sultanasna jämnt över brödet, strö sedan lätt med en liten muskot och kanel. Upprepa det här skiktet en gång till eller tills skålen är fylld, slutar med russin på toppen.
  1. Värm mjölken och grädden försiktigt i en kastrull, men koka inte. Avsätta.
  2. I en medelstor värmebeständig skål, slå ägget med 3 matskedar socker och vanilj extrakt tills ljus, luftig och blek i färg. Häll långsamt den varma (inte heta) mjölken över äggen, vispa kontinuerligt tills hela mjölken är tillsatt.
  3. Häll äggblandningen långsamt och jämnt över brödet tills all vätska är tillsatt. Tryck försiktigt brödet ner i vätskan. Stänk den återstående matsked socker över ytan och lägg åt sidan i 30 minuter.
  4. Efter 30 minuter, baka pudding i den heta ugnen i 40 till 45 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och puddingen är väl uppstigd och ägget är inställt. Servera varmt.

Anm .: Bröd-och-smörpudding värmer omhöljet väl med aluminiumfolie i en het ugn. Det är också gott kallt, skuren i stora kilar, perfekt för en lunchlåda .

Variation

Använd en vaniljböna i stället för extraktet genom att dela upp det och skrapa ut fröna. Lägg fröna i mjölken och grädden före uppvärmning. Låt infusera i 5 minuter innan du spänner över mjölken över de slagna äggen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 296
Totalt fett 17 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 188 mg
Natrium 137 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 1 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)