Kyckling i svart bönsås recept

Tender kycklinglår låna smak för denna stekpanna gjord med strumpande jästa bönor. Du kan laga grönsakerna medan kycklingen marinerar, eller tidigare på dagen så att de är klara att använda i stekpannan. Detta recept serverar 3 till 4.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera kycklinglåren med marinadeingredienserna, tillsätt majsstärkelsen sist. Marinera kycklingen i kylskåp i 15-20 minuter.
  2. Medan kycklingen marinerar, om du inte redan har gjort det, skära grönsakerna (lök, grön paprika och morot) och aromater (ingefära, vitlök och vårlök). I en liten skål, kombinera majsstärkelsen med vattnet för att göra en "uppslamning". Avsätta.
  1. Använd en 14-tums platt botten wok, värm wok och tillsätt 2 matskedar olja. När oljan är varm lägg till hälften av de hackade svarta bönorna, vårlök, ingefära och vitlök. Rörsteg i några sekunder tills det är aromatiskt. Lägg till kycklinglåren (ta bort kycklingen från marinaden med en skedad sked. Släng bort eventuellt överflödig marinade). Rörsteg i 4-5 minuter tills kycklingen byter färg och kokas nästan.
  2. Skjut kycklingen till sidorna av wok och tillsätt resterande svartböna / vårlök / ginger / vitlök blandning i mitten. Tillsätt moroten. Rörsteg i 1-2 minuter, tillsätt sedan 1/4 kopp kycklingbuljong. Täck och låt koka i ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt lök och grön paprika och resterande 1/4 kopp buljong. Täck och koka i 2-3 minuter, tills löken börjar mjukna. Rör i sockret. Ge majsstärkelse / vattenblandningen en snabb omröming och sätt i woken, omrör snabbt för att förtjocka. Servera omedelbart med kokt ris.


Fler Black Beansås Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 345
Totalt fett 15 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 355 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 3 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)