Cape Cod: Den populära Vodka och Cranberry Drink Recept

Cape Cod (eller Cape Codder) är en av de enklaste blandade drinkarna som du hittar. Det finns inget mysterium och inget speciellt om det: det är helt enkelt vodka och tranbär. Trots sin enkelhet är det en bra provsmakningsdrink och ett perfekt val för happy hour eller när som helst du bara vill ha en fruktig och uppfriskande cocktail.

Detta är en av de enkla vodka-cocktailerna som är en bra dagdrink. Den är tillförlitlig och en som du kan blanda i minuter.

Detta är också en av de få gånger som ingredienserna (särskilt vodka) inte spelar någon roll. Tranbärsjuice har en stor smak och det kommer att dölja nästan alla föroreningar som finns i vodka, så fortsätt och använd de budgetvänliga varumärkena . Att det är en billig drink att göra hemma är bara en fördel för Cape Cod.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i ett highballglas med isbitar.
  2. Rör om .
  3. Kram saften från lime kilen i drycken och släpp den i glaset.

Tips: Om du vill spritz upp Cape Cod, lägg bara till ett stänk av din favoritklara soda . Ginger ale är ett perfekt val.

Hur stark är Cape Cod?

Som med vilken blandad drink som helst, kan du göra Cape Cod så stark eller svag som du vill. Det är lika enkelt som att hälla mer eller mindre av någon av de två ingredienserna.

Om du häller drycken enligt receptet ovan och använder en 80-säker vodka, kommer din Cape Cod att ligga rätt runt 14% ABV (28 bevis) . Det är lite starkare än det genomsnittliga glaset av vin.

Mer Vodka-Cranberry Cocktails

Vodka och tranbär är en populär kombination och det är en match gjord i bartending heaven. De två ingredienserna gör ett utseende tillsammans i ett antal cocktails, vilket också lånar till Cape Cods budgetvänlighet.

Om du kan göra en Cape Cod från din barstock, är det troligt att du också kan göra något av dessa drycker. De kan kräva ytterligare en ingrediens eller två, men så länge du har vodka och tranbärsjuice, är du halvvägs där.

Mer Vodka och juice drycker

Blandade drycker som Cape Cod faller i två klassificeringar: duos och trios. Dessa termer används för att definiera enkla sprit- och saftdrycker som serveras antingen höga eller korta över is. 'Duos' avser två ingredienser: sprit och en fruktjuice. Trios innehåller tre ingredienser: sprit och två fruktjuicer.

Bland världens duos och trios gör vodka den största splashen. Det är trots allt den mest blandbara vätskan i baren och med all denna saft kan den lätt gå vilse i blandningen. Detta bidrar till att det gäller många drinkare.

Om du bara lägger till ytterligare en juice till Cape Cod, föds ett antal lika populära blandade drycker. Att veta att det finns ett fantastiskt sätt att krydda din rutin utan extra ansträngning, så de är värda att arkivera i din minnesbank.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 352
Totalt fett 12 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 74 mg
Natrium 52 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)