Grillad Lamb Burgers With Mint

Dessa minty lamb hamburgare fungerar bra serveras antingen på pitabröd eller en bulle. Jag rekommenderar att du använder antingen en yoghurt sås eller röd paprika aioli för dessa hamburgare. Se anvisningar för kryddor och recept. Dessa hamburgare blir snabbt en favorit! Servera vid vilken som helst cookout eller spel dag samling.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm grillen för medelhög värme. (Kan även använda en grillpanna för inomhusgrillning.)
  2. I en stor skål, kombinera hackad lök, brödsmulor, hackad mynta, ägg, vitlök, kummin, svartpeppar och Aleppo peppar (eller pepparflingor).
  3. Lägg inte till salt vid denna tidpunkt. Blanda försiktigt med händerna tills alla ingredienser är väl kombinerade. Formas i 4 lika stora patties och placera i ett pergamentfodrat bakplåt.
  4. Använd din tumme, gör indragningar halvvägs genom mitten av varje patty. Detta kommer att hjälpa hamburgarna att laga jämnare och inte bubbla upp i mitten.
  1. Med hjälp av vikta pappershanddukar och ett par stora grilltangar (om du grillar utomhus), oljan grillar grillen bra. Gör minst tre pass, se till att ytan är fin och belagd.
  2. Placera lambburgerkakor på grillen och koka i 4-5 minuter per sida, eller tills köttet har nått önskat doneness. Använd en stor utomhus matlagning spatel för att vända dessa hamburgare. De kommer att bli lite mjukare än nötköttburger, inte bara på grund av jordlammets konsistens, utan för att dessa patties också innehåller några våta ingredienser. Om du grillar inomhus, olja upp grillpannan med samma metod som du skulle utomhus och använd en spatel med regelbunden storlek för att bläddra i hamburgarna.
  3. När du har kokat efter din smak, ta bort från grillen, lägg på en tallrik och tält med aluminiumfolie. Borsta burgerbullar med olivolja (vegetabilisk olja fungerar också bra) och placera oljad sida ner på grillgallret. Stäng locket och låt bullar rosta i 1 till 2 minuter. (Om du inte grillar utomhus, skåla dina bröd i en brödrostugn i samma tid på medellång inställning.) Ta bort. Om du använder pita, placera i en stor bit aluminiumfolie, täta kanterna och sätt på grillen i 3 minuter, vrid och värm i ytterligare 3-4 minuter.
  4. Vi rekommenderar antingen en röd peppar aioli eller yoghurt sås för dessa burger. För röd paprika aioli, lägg bara de rostade paprikorna till majonnäs i en matprocessor. Tillsätt citronsaft, salt och olivolja och blanda till önskad konsistens.
  5. För yoghurtsås, lägg i en skål gurka, vanlig yoghurt, malet vitlök, koriander och salt, och rör om tills det är helt kombinerat.
  1. Montera burgare efter eget tycke och lägg till extra saker som rödlök och sallad.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 755
Totalt fett 30 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 162 mg
Natrium 569 mg
kolhydrater 80 g
Kostfiber 8 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)