Cantaloupe Jam

Denna attraktiva cantaloupe sylt är en lätt och nästan idiotsäker sylt med två pouches av flytande pektin. Det här är en läcker sommar sylt, perfekt med kärnmjölk kakor eller scones.

Använd fasta, mogna meloner, men de ska inte vara övermåliga eller överdrivet söta.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Tvätta sex 8-uns burkar, lock och band i varmt, tvålvatten; Skölj väl.
 2. Fyll en stor konservering med vatten; placera burkarna i stället. Täck och sätt till en simma över medium värme. Minska värmen och håll krukorna varm medan du förbereder sylt.
 3. Lägg de plana locken i en kastrull; täcka med vatten och lägg sedan till en simma över medium värme. Håll dem varma, men koka inte.
 4. Håll de rena banden nära arbetsområdet.
 1. Skär cantaloup i hälften och ta bort frön. Ta bort den yttre skalen och tärningen cantaloup. Lägg den tärnade cantaloupen i en stor lagerpot och krossa; dränera av några av de överflödiga saftarna och mäta 3 koppar krossad cantaloupe.
 2. Överför de 3 kopparna krossad cantaloup till en stor lagerpott. Tillsätt citronsaft, socker och smör.
 3. Placera potten över medium låg värme och koka, ständigt rör om tills sockret har löst sig. Öka värmen till medelhögt och fortsätt att laga mat, omrör hela tiden tills blandningen når en full rullkoka. Rör om allt flytande pektin på en gång. Blanda blandningen igen till en hel koka och fortsätt koka, omrör hela tiden, i en minut.
 4. Ta bort pannan från värmen och skumma av skummet med en stor sked. Låt stå i 5 minuter, rör om ofta för att fräkten ska sjunka.
 5. Ladla sylt i de heta, steriliserade burkarna och lämna 1/4-tums huvudutrymme. Torka fälgarna med en ren, fuktig pappershandduk eller trasa. Skydda med lock och skruva sedan på banden. Skruva inte dem på för hårt. De borde bara vara fingertoppa täta.
 6. Placera de fyllda burkarna i racket i grytan. Lägg till mer varmvatten, om det behövs, för att få det åtminstone 1 tum över burkarna.
 7. Ta vattnet till en mild eller långsam koka (ca 200 ° F / 93,3 ° C). När vattnet börjar koka, täcka potten och bearbeta i 10 minuter. Om du använder pintburkar, 15 minuter.
 8. Stäng av värmen, ta bort kåpan och låt burkarna stå i vattnet i 5 minuter. Använd behållarens tongs, försiktigt avlägsna burkarna till en rack eller en tung handduk för att svalna. Luta inte, vrid eller torka burkarna och störa inte locken eller dra åt banden.
 1. Efter ca 24 timmar, kontrollera om sälar och ta bort band.

Kyla alla osealeda burkar och använd inom en vecka till 10 dagar. Alternativt kan du omarbeta obehandlade burkar inom 24 timmar efter anvisningarna ovan med nya lock och nya burkar, om det behövs. Eller frys den osålsta sylt. Använd frysbehållare, lämnar ca 1 tum av huvudutrymme eller justera huvudutrymmet till 1 1/2 tum om du använder vanliga burkar. Syltet kommer att expandera när det är fruset.

Du kanske också gillar

Peach Freezer Jam

Lätt liten batch jordgubbsmjölk

Hemlagad blåbärsmjölk