Slow Cooker Beef Brisket Med Grönsaker

Denna starka köttfärsbrödspott är en snap för att förbereda och laga mat i långsam spis. En mängd olika grönsaker och en lätt förtjockad sås gör detta till en utmärkt en-pottsmåltid för en söndagsmat eller en vardagsmiddag. Se till att du använder en färsk, obehandlad nötköttskål (inte corned beef).

Du kan variera grönsakerna för att passa din familjs smak. Gärna lägga till några skivade svampar, selleri eller tärnade rutabaga eller roppar tillsammans med potatis och morötter, eller tillsätt frysta gröna bönor eller blandade grönsaker cirka 30 till 60 minuter innan skålen är klar. Små frysta pärllök kan användas i stället för kvartdelad lök.

Grönsakerna är kokta tills de är mycket ömma och sedan är de mashed för servering. Om du föredrar fastare rotgrönsaker kanske du vill laga potatis och morötter separat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala potatisarna i halva och sätt dem i långsam spis. Skala och skiva morötterna och lökarna och sprida dem över potatiserna i långsam spis
  2. Trim och kassera eventuellt synligt överskott av fett från brisket och skär det i 2 till 3 delar. Eller lämna den i ett stycke om den passar i din långa spisens porslin.
  3. Stänk köttet lätt med salt, paprikan och paprika, och placera det på toppen av grönsakerna. Lägg till lakan löv och nötkött lager.
  1. Täck krukan och koka på låg i 8 till 10 timmar. Ta bort lövbladet.
  2. Värm ugnen till 200 F eller ställ den på "varma" inställningen.
  3. Lyft brisket på en tallrik eller pan och täck med folie. Placera den i 200 F-ugnen för att hålla dig varm medan du förbereder grönsaker och sås.
  4. Töm grönsakerna och reservera 1 1/2 koppar matlagningsvätskan. Sätt grönsakerna i en skål och tillsätt smör. Blanda grönsakerna och krydda med salt och peppar efter smak. Täck skålen löst och placera den i den varma ugnen med biffen.
  5. Blanda 1/3 kopp kallt vatten med 3 matskedar mjöl i en kastrull; rör om till slät. Placera pannan över medium värme och lägg till de reserverade matlagningsvätskorna. Lägg till ett streck av Gravy Master eller Kitchen Bouquet, om du använder. Dessa brunssåsar lägger till extra färg och smak för gravier och såser. Koka tills såsen är tjock och bubbla. Smak och justera kryddorna med salt och peppar, efter behov.
  6. Skiv nötköttets brisket tunt över kornet och servera det med grönsaker och sås.

tips

Vilken sort av potatis som helst kommer att fungera bra i receptet, men röda potatisar, rundvita, nya potatisar och andra lågstärkelse, "vaxartade" sorter håller deras form bättre.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1015
Totalt fett 49 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 303 mg
Natrium 1 836 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 4 g
Protein 97 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)