Hawaiian Huli Huli Chicken

Huli Huli Chicken marineras i intensivt söt och salig Huli Huli sås och grillas sedan. På Hawaii kokas den ofta på ett rotisserie över öppen eld, men det är helt möjligt att göra helt utsökta versioner på en hemgrill. (Läs mer om huli här .)

Spetsen av röda pepparflingor eller varm sås är absolut inte traditionell, men denna sås ber om att bli spelad med och personifierad. Detta recept dubblerar eller tripplar bara bra för fester.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera brunt socker, sojasås, sherry och ketchup i medium skål. Skala och gräda eller riven på ingefära och vitlök och lägg dem till såsen. Lägg till sesamolja, Worchestershire och / eller pepparflingor eller varm sås, om du vill.
  2. I en stor skål eller tätbara plastpåsar marinera kycklingen (erna) i minst en timme och upp till över natten.
  3. Förbered en gas- eller kolgrill för indirekt värme . För gas: Vrid alla brännare högt och stäng locket. När temperaturen inuti grillen når 400 ° F, stäng av en brännare. Området över den avstängda brännaren är den indirekta värmesektionen. För kol: Ljus 4 till 5 dussin briketter och låt dem brinna tills de är täckta med aska, ca 30 minuter. Mound dem ton sidan av grillen. Arean över sektionen rensad av kol är den indirekta värmesektionen. Borsta grill med vegetabilisk olja.
  1. För hela kyckling (er) : Ställ kyckling (er) bröstsidan upp på grillens indirekta värmesektion. Stäng locket och koka tills kycklingen är väl brunad och kokad genom, benen ska känna sig mycket lös i lederna och / eller en kötttermometer bör läsa 160 ° F när den sätts in i fogen mellan låret och fågelns kropp ( det kommer att sluta mata till 165 ° F när det vilar). Små fåglar tenderar att ta minst 40 minuter, större fåglar kan kräva upp till en timme eller mer - allt beror på exakt grillen, kycklingens storlek och mycket mer.
  2. För kycklingbitar : Ställ kycklinghudssidan ner på grillens indirekta värmesektion. Stäng locket om du använder en gasgrill. Koka 15 minuter. Vänd kycklingen över, stäng locket igen om du använder en gasgrill och laga i 10 minuter . Flytta kycklingen till den direkta värmesektionen och koka, vrid en gång tills huden är brun och krispig, ca 5 minuter. Var noga med att alla droppfett eller marinade lätt brinner. Du kanske vill hålla en sprayflaska vatten i närheten för att dämpa flammor. Testa kycklingbitarna för doneness genom att klippa in i mitten av ett större stycke. Det ska vara lite rosa (det slutar laga matlagning medan det vilar). Om centret är väldigt rosa, returnera kycklingen till den indirekta värmesektionen och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Låt kycklingbitarna vila i minst 10 minuter före servering, hela fåglar behöver närmare 30 minuter. Servera varma, varma eller vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1173
Totalt fett 62 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 380 mg
Natrium 1,049 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 2 g
Protein 123 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)