Grillad Kål

Grillad kål kanske låter lite udda för människor. Verkligt konstigt för vissa. Ändå kan vi försäkra dig om att du kan och borde! Grilla kål . Efter lite tid över en het flamma, tar kål en härlig sötnos, plockar upp skarpa svarta kanter och blir lite mjukad medan den ständigt håller sig på sin knäckiga konsistens.

Vi älskar denna napa-kål grillad, men ser också hur man grillar mer grönsaker - både den förväntade auberginen och den mer överraskande fava bonen - med den här guiden .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en gas- eller kolgrill till hög värme (du bör kunna hålla vår hand cirka en tum över matlagningsristen i bara 1 till 2 sekunder innan du tar bort den från värmen).
  2. Medan grillen värmer, trimma kålen, ta bort eventuella skadade ytterlöv och skär av eventuellt brunt eller överskottat skaft som fortfarande är fäst på huvudet, men lämnar mittkärnan intakt. Klipp kålen i 8 kilor, var försiktig med att hålla en bit av kärnan i varje kålkil, eftersom det kommer att hålla ihop klingbladet (åtminstone något).
  1. För att underlätta hanteringen och för att se till att bladen inte faller ihop och in i flammorna när de är på grillen, skärpa varje kål på en grillfast spett. Borsta kål kilarna lätt med olivolja och strö dem med salt.
  2. Ställ de skivade kålkilorna på den heta grillen och koka tills kanterna är svarta och krispiga och kålkorgens mitt är varmt och vänder sig till färg på alla sidor, 10 till 15 minuter. För mer ömkål, täck grillen medan de lagar mat.
  3. Servera grillad kål varm, varm eller vid rumstemperatur. Du kan låta människor un-skewer sina egna kål om du vill, men jag tycker det är lite snällare att ta de heta spettarna ut för människor!

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 36
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 43 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)