Börja med en bra thailändsk maträtt med en massiv thailändsk Massaman Curry Paste

Massaman Curry hails från södra Thailand och skiljer sig från andra thailändska karriärer-du kan lätt upptäcka ett indiskt inflytande, särskilt i tillägg av indiska kryddor som kardemumma, kryddnejlika och muskotnöt. Samtidigt är Massaman också tydligt Thai och har varit en traditionell del av köket i hundratals år.

Använd denna varma och smakrika currypasta för att skapa en underbar kyckling , nötkött eller lamm Massaman curry - eller till och med en härlig vegetarisk curry genom att tillsätta vete gluten eller tofu plus massor av grönsaker. Du kan laga mat med det omedelbart eller förvara i kylskåp eller frys för senare användning.

Detta recept kräver palmsocker, som härrör från sockret av sockerpalmen. På samma sätt som lönnsirap kokas saken ner för att skapa antingen rockliknande bitar eller pasta. Du hittar palmsocker i asiatiska marknader och hälsokostaffärer, men gärna ersätta brunt socker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla klistra ingredienser i en matprocessor eller mixer och bearbeta det bra.
  2. För att göra en sås snarare än en pasta, lägg till upp till 1 burk kokosmjölk.

Att använda omedelbart

Placera pastaen i en gryta eller bakfat med ditt val av kyckling, nötkött, lamm eller tofu / vetegluten plus grönsaker. Lägg till 2 till 3 hela fjärdslöv om du har dem (det här är en vanlig ingrediens i Massaman curries). Rör om att kombinera, täcka och baka i ugnen vid 350 F, eller simma i en wok tills den kokas igenom.

Garnera din Massaman curry med hela rostade jordnötter och färsk koriander. Lime wedges kan också serveras om din curry är på salt sidan. För ett komplett recept, se Thai Massaman curry .

För att lagra till senare

Curry pasta kan förvaras i en burk eller annan täckt behållare i kylskåp i upp till 2 veckor; frys därefter. När du är redo att använda, tillsätt kokosmjölk för att göra en sås och lägg sedan till dina curryingredienser.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 3
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 16 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)