Thai Massaman Beef Curry

Denna thailändska Massaman Beef Curry Recept är överdådig och mycket smakfull. Det är ett hemlagat recept utan behov av någon butikskryddig currypasta eller pulver. Ingredienslistan kan tyckas lång, men såsen är ganska lätt att göra - du behöver inte ens en matprocessor. Kasta bara alla såsingredienser i karrygrytan när du förbereder dem och simma ihop med köttet. Observera att lamm och kyckling ofta är traditionellt ersatt för nötkött och att alla köttstycken gör en läcker Massaman curry. Bay blad används normalt i Massaman curry snarare än det svårare att hitta kaffir lime blad ses i många thailändska curry diskar. Andra grönsaker som är bra i denna curry är äggplantor, gröna bönor och tomat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera beståndet i en stor kruka över hög värme. Lägg till kött-, lök- och vikblad. Om du använder fräsch citrongräs lägger du till de övre övertrådsbitarna. Koka upp, minska värmen till låg till en simmer. Skydda eller delvis täcka med lock och simma 40 minuter till 1 timme och 20 minuter, rör om ibland tills köttet är ömt eller nära anbud. (Du kan välja att hoppa över det här steget - se noten nedan recept.)
  2. Tillsätt alla karrysåsingredienser , omrör med varje tillsats. Om så önskas, håll tillbaka några matskedar av kokosmjölken för servering.
  1. Lägg till potatisarna. Återgå till koka, fortsätt sedan simma 30 minuter eller tills potatis är ömma, rör om så småningom.
  2. Smak-test karryen, tillsätt mer fisksås för ökad smak / salthet, eller mer chili om du vill ha det spicier. Om det är för surt, lägg lite mer socker. Om du är för salt eller söt efter din smak, lägg till mer tamarind eller limejuice. Om det är för kryddigt, lägg till mer kokosmjölk (vanlig mjölkkräm eller mjölk kommer också att fungera).
  3. Överför till en serveringsskål eller sked på enskilda tallrikar eller skålar. Topp med färsk koriander eller basilika plus några extra nötter om så önskas. Drizzle över reserverad kokosmjölk (om så önskas) och servera med thailändsk jasminris .

Tidsbesparande tips: I detta recept har köttet förkokt för mer ömhet - det tar längre tid, men den resulterande smaken är värt det. Men om du har bråttom kan du enkelt klippa tillbaka på det här steget. (Om du sätter i kött i 30 minuter eller mindre, lämna av locket eller minska lagret till 2 koppar.)

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 733
Totalt fett 40 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 136 mg
Natrium 845 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 6 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)