Lågfett Vegetabilisk Lasagne

Denna köttfria, fettrika lasagne är tjock full av färgglada grönsaker, vilket gör det till en hälsosam och näringsrik middagskål. Du kan till och med förbereda denna vegetabiliska lasagne i förväg och kylda den tills du är redo att laga mat. Om du gör det, låt lasagnen stå vid rumstemperatur i 20-30 minuter innan du placerar den i ugnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 grader, och belägga en 11 x 7-tums bakfat med nonstick matlagningsspray .

Värm olja i en stor kastrull. Sauté vitlök i 1 minut följt av lök, svamp, selleri, morötter, korg och squash. Skaka försiktigt i 10 minuter tills grönsaker mjukas. Tillsätt tomater, tomatpasta, örter och lite svartpeppar. Koka upp och reducera sedan till en kokare i 10 minuter. Rör om spenat.

Sprid en kopp sås på botten av bakfatet. Topp med nudlar, följt av halva ricotta ost; tillsätt ett annat såslag, följt av nudlar och kvarvarande ricottaost. Fortsätt med kvarvarande nudlar och sås, slutar med sås. Topp med mozzarella och baka i 30 minuter. Serverar 8.

Per servering: kalorier 303, kalorier från fett 37, totalt fet 4,1 g (satt 1,5 g), kolesterol 42 mg, natrium 461 mg, kolhydrat 50,6 g, fiber 4,6 g, protein 15,8 g

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 289
Totalt fett 11 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 433 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 5 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)