Alabama Slammer

Alabama Slammer har en kort historia, men både den här highballen och skytten med samma namn var träffar i baren från 1970-talet till 80-talet. De var populära bland college folkmassan av tiden, särskilt vid University of Alabama där det sägs ha uppstått.

Vilket kom först, skottet eller den höga drycken? Det är troligt att skottet var första och det är helt enkelt baserat på korrelationen mellan Alabama Slammer och Crimson Tide fotbollslag i University of Alabama.

Ingredienserna är desamma i båda Alabama Slammers, men i denna blandade dryck finns det väsentligt mer apelsinjuice. Södra Comfort lägger till en aprikos-peachy smak som blandar väl med amaretto och sloe gin.

Visserligen är Alabama Slammer inte lika populär idag som det var för några decennier sedan. Det skapades under en tid då bartendrarna blandade upp några mycket starka, mycket söta drycker och även SoCo och sloe gin som används här ser inte så mycket användning som de en gång var. Det är en bra throwback-drink.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam in i ett highballglas med färskis.
  4. Garnera med ett apelsinhjul och körsbär.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 284
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 30 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 15 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)