Krämig Potatis Chowder Med Bacon

Det första folk tycker om när de hör ordet chowder är förmodligen clam chowder, vilket är en underbar sak, men musslor är inte de enklaste sakerna att hantera och jag känner inte till någon som bara råkar ha musslor.

Potatis, å andra sidan, är en annan historia, liksom resten av ingredienserna för denna hjärtliga potatissoppa. Och det är lyckligt, för ordet "chowder" refererar till någon krämbaserad soppa förtjockad med mjöl och med potatis och saltfläsk eller bacon.

Du kan göra clam chowder, fisk chowder , corn chowder, etc. etcetera. Men var och en av dessa soppor vid basen är en potatissoppa. Master detta och du kommer att vara tre fjärdedelar av sättet att göra din egen skaldjurssoppa.

Inte att du måste. En enkel potatis chowder är överlägset tillfredsställande, och behöver ingen skaldjur eller skaldjur för att motivera sin existens.

Den här är gjord med röda potatisar, vilket är trevligt för färgen (eftersom vi inte skalar dem), även om nästan alla fasta vaxartade potatis, som vit eller Yukon-guld, kommer också att fungera. Baconet lägger till en salig, rökig smak som är väldigt frånvarande från nästan alla konserverad chowder i världen, men som för mig är ett nödvändigt och grundläggande element.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär saltfläsk eller bacon i cirka ¼-tums kuber. Om du använder bacon kan det vara lättare om du låter bacon sitta i frysen i några minuter innan du tappar den.
  2. Tillsätt fläsk eller bacon i en tungbottenfat eller sopppanna och värm den långsamt över låg värme, rör om mer eller mindre ständigt, i 3-4 minuter eller tills fettet är flytande. Var försiktig så att inte fettet brinner. Sänk värmen om den börjar röka.
  1. Tillsätt den hackade lökan och koka den över en medium värme tills den är genomskinlig men inte brun, ytterligare 4 minuter eller så.
  2. Tillsätt mjölet och rör om med en träsked medan den absorberas i baconfettet, gör en roux . Koka roux i ytterligare 3-4 minuter, men lök inte lök som bruna.
  3. Långsamt vispa i lageret, se till att roux är helt inkorporerade i vätskan. Håll omrörningen medan blandningen kokar och tillsätt sedan vinet.
  4. Tillsätt potatis och simma i 15 minuter eller tills du enkelt kan piercera potatisen med en kniv. Du bör se en enstaka långsam, mild ångbubbla, men inte den snabba bubblingen av en fullständig koka.
  5. Medan du väntar på att potatisen ska laga mat, värm hälften i en liten kastrull. Du vill ha det varmt (men inte kokande) så att när du lägger till det i soppan i nästa steg kommer det inte att svalna ner chowder.
  6. Tillsätt den varma halva och halva och ta chowder tillbaka till en simmer i ett ögonblick.
  7. Smaka med Kosher salt och vitpeppar, garnera med hackad persilja och servera genast.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 234
Totalt fett 9 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 549 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)