Ugnsdragen fläskgrill

Här är ett bra recept på tailgating eller en spel dag fest, eller gör det till en helg måltid.

Denna fläskkropp startar i en het ugn och sedan är den långsamt rostad i ugnen tills det faller från varandra. Stekten stryks sedan och blandas med en hemlagad grillsås. Använd gärna din favoritköpta grillsås om du vill.

Servera detta underbara grillade fläsk på mjuka bullar med coleslaw och bakade bönor på sidan. Var noga med att servera extra grillsås för smörgåsarna.

Om du använder en ben-in fläsk axelbröd, låt lite mer tid i ugnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F.
  2. I en skål, kombinera salt, peppar, chilipulver, vitlökspulver, lökpulver och senap. Placera fläsket i en stekpanna och gnid hela med kryddblandningen.
  3. Skaka fläsk i 1 timme. Ta ur ugnen.
  4. Minska ugns temperaturen till 325 F. Häll äppeljuice över grillen och stänk den hackade vitlöken över saften. Täcka stekpannan tätt med folie, återgå till ugnen och steka i ca 2 till 2 1/2 timmar, eller tills fläsket är mycket ömt och lätt att sticka med en gaffel.
  1. Under tiden förbereda grillsås. I en gryta, kombinera såsingredienserna. Koka upp och omrör hela tiden. Simma , avtäckt, omrör ibland, i ca 15 minuter, eller tills det är förtjockat.
  2. Ta bort fläsken från vätskorna, strimla och servera med såsen.
  3. Om så önskas, blanda ca 1 kopp såsen i det strimlade fläsket och servera hett från en långsam spis eller skål. Servera med mjuka bullar eller rullar, coleslaw för toppning och reserverad grillsås.

Expert tips

Se även

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 244
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 58 mg
Natrium 842 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)