Masala Chicken Quesadillas

Masala Chicken Quesadilla är ett bra exempel på fusionsmat. Det är ett koncept som jag ofta använder i mitt kök ... tar en maträtt (från ett annat land) som vi älskar som en familj och tolkar det annorlunda ... sätter en indisk twist på den. Resultaten är alltid utsökta!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. För att göra dopp: Blanda yoghurt och sur grädde i en skål och vispa tills de är mjuka.

2. Lägg nu till de hackade mintbladen, riven gurka, kumminpulver, rött chilipulver, socker och salt till smak och blanda väl för att blanda. Chill i kylskåpet tills behövs senare.

3. För att göra Masala Chicken: Värm oljan i en djup panna på medium värme. När det är varmt, tillsätt kumminfrön och sauté i en minut.

4. Tillsätt de skivade lökarna och stek tills de är mjuka. Tillsätt vitlök och ingefära pastor och stek i en minut. Lägg nu till alla kryddpulver (inklusive garam masala ) och steka tills oljan börjar separera från masalaen (krydda-lökblandningen).

5. Tillsätt kycklingköttet nu och brunt, omrör mycket ofta.

6. När kycklingen har brunat, lägg till tomat och salt efter smak. Rör väl och tillsätt 1/2 kopp vatten. Koka tills kyckling är klar. Det borde finnas nästan ingen sås på detta stadium. Koka tills all sås har torkat bort. Håll åt sidan för senare.

7. Att montera quesadillorna: Lägg en tortilla på en tallrik och sprid Mint-Coriander Chutney på den. Hur mycket handlar det om personligt val.

8, Lägg nu ungefär 4-5 msk av den kokta kycklingen och sprid den på halva tortillan. Stänk med riven cheddarost - enligt preferens. Vik ihop den på mitten.

9. I detta skede kan du skåla tortillan i en smörgåsbröd eller på en hetpanna på spisen tills osten har smält.

10. När alla tortillor är färdiga som ovan, skär varje in i trianglar och servera medan de fortfarande är heta med yoghurt-gurka dopp du gjorde tidigare. Lägg till salsa för perfekt efterbehandling!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1772
Totalt fett 70 g
Mättat fett 26 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 124 mg
Natrium 3,459 mg
kolhydrater 215 g
Kostfiber 17 g
Protein 68 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)