Mjölkfri Vegan Fettuccine Alfredo Pasta Recept

Fettuccine Alfredo är vanligtvis en ostladdad italiensk maträtt, men det här mejeriprodukterna är en hälsosammare pasta. Den håller den krämiga godheten men lämnar all ost och smör bakom sig. Denna vegan recept tar lite tid och ansträngning att förbereda men är en tröstande maträtt för varje måltid i veckan. I stället för parmesanost och grädde använder detta recept sojamjölk och mjöl för att tjockna såsen. Olivolja tar platsen för smör, bibehåller smaken, men ger maträtten en näringsökning av omega-3.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll en 3-koks gryta ca halvvägs med vatten.
  2. Koka upp vatten och tillsätt pastaen. Koka tills pasta är al dente och dränera.
  3. Under tiden gör såsen. Värm oljan i en liten kastrull över låg till medelvärme.
  4. Tillsätt mjölet och koka i ca 2 minuter, rör om det hela med en trådvisp tills den är slät.
  5. Fortsätt att rörma, tillsätt sojamjölken och fräsch timjan och låt dem simma i ca 4 till 5 minuter. Salt och peppar efter smak.
  1. Servera med fettuccine och ångad gröna, om så önskas.

Ingrediensbyte och matlagningstips

Veganizing Cheesy pasta är lika lätt som en, två, veggie. För att lägga till en unik smak på detta recept, koka eller ångbössa-squash tills det är ömt. Töm, om det behövs, och blanda sedan med sojamjölken från detta recept. Voila, du har just lagt butternut squash fettuccine alfredo till din veganska pasta repertoar.

Om du vill ha mer zing, tillsätt sojaskrämost till blandningen med citronskal. Tillsätt soltorkad tomat och det finns mer smak och färg att njuta av.

Vill du ha parmesan på din pasta? Det finns ett vegansk recept för att tillfredsställa dessa ostbehov. Allt du behöver för en kopp mjölkfri Parmesan är tre matskedar av näringsjäst, 3/4 koppar cashewnötter, en tesked salt och en halv tesked vitlökspulver. Blanda ihop och strö bort. Detta kan förvaras i kylskåp upp till två veckor.

Ett annat sätt att förbättra denna måltid är att lägga till veganska köttbullar. Den veganska parmesanosten läggs till tempeh med italienska kryddor och kokas i en kastrull. Andra recept använder tofu, kikärter eller till och med couscous som "köttet". Ingredienserna du väljer kommer i hög grad att bero på den struktur du föredrar. Tempeh kommer att ge en kornigare konsistens. Om du undviker soja är bönor och baljväxter ett bra alternativ. Använd kikärter, svarta bönor eller cannellini bönor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 498
Totalt fett 19 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 409 mg
kolhydrater 70 g
Kostfiber 6 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)