Holländska öl- och baconbrödrecept

Öl. Bacon. Ost. Alla viktiga matgrupper är täckta i vårt enkla snabbbröd recept, vilket kräver ingen knådning eller stigande tid. Vårt favorit sätt att njuta av det här bacon- och ölbrödet är att smörja det med gott smör, följt av en drozzle av kökstropp (se Tips) och en spridning av rökt Maldons havsalt för den söta smaken vi älskar så, men det är också bra helt enkelt toppat med ett rinnande stekt ägg. Retur kan rostade eller användas för en välsmakande övertagning .

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader F (175 grader C). Krumma upp ett pappersfrit papper och använd det för att linja en 9 x 5 tums brödkanna (se Tips). Lägg åt sidan tills senare.

Koka bacon i en stekpanna över en medelhög värme tills den är kokt genom. Ta bort från stekpannan och dränera på rena pappershanddukar.

Sifta mjölet i en stor mixskål. Tillsätt sockret och rör om 3/4 kopp Gouda-ost. Häll i nederländsk öl och rör om tills blandningen bildar en styv smet.

Vik baconet genom ölbygeln.

Skeda smeten i den tillagade brödgrytan och baka på den mellanliggande hyllan på den förvärmda ugnen i 30 minuter, eller tills det är väl uppstått och guldbrunt. Ta bort brödet från ugnen, toppa med återstående Gouda-ost och fortsätt att baka i ytterligare 10 minuter. Brödet ska höra ihåligt när det trycks på botten. Låt brödet svalna i brödet i 5 minuter. Vänd ut och låt svalna på en trådkylare.

tips:

Visste du

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 70
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 112 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)