Är Rooibos Tea decaffeinated?

Njut av smaken av svart te utan koffein

Det finns många fördelar med att dricka rooibos te , bland dem är det faktum att det inte innehåller koffein. Det är ett perfekt te om du vill undvika koffein eller är känslig för kemikalien.

Eventuellt är den bästa nyheten att rooibos te smakar bra och kan blandas i underbara tedrycker. Det finns ingen anledning att inte prova det.

Är Rooibos decaffeinated?

Också kallat rött te , rooibos är en naturligt koffeinfri ört från Sydafrika.

Som sin relativa honungsbush har rooibos en djärv smak som vissa jämför med svart te . Detta gör det till ett populärt koffeinfritt alternativ till vanligt svart te.

Dock är rooibos inte decaf . Uttrycket "koffeinhaltig" hänför sig till föremål som hade koffein och gick sedan igenom en process för att få det mesta av koffein borttaget. Eftersom rooibos är naturligt koffeinfritt, kan det inte koffeinlösas.

Hur man dricker rooibos te

Att göra rooibos te är inte svårt, men det är bäst att ge det en lång tid. Många fans av detta te tillåter bladen att branta i varmt vatten i 5-7 minuter. Var tålamod med den här som smaken blir bättre med varje extra minut.

Eftersom rooibos liknar svart te är det också fantastiskt att blanda i andra drycker.

Steg bortom den grundläggande koppen te och prova ett av dessa recept.

Mer koffeinfria teer

Rooibos faller i kategorin tisaner eller örtte . Om du inte hittar den mycket sällsynta blandningen som blandar rooibos med riktiga teblad, behöver du inte oroa dig för koffein. Detsamma kan sägas för många andra tisaner.

Om du har en känslighet för koffein, se till att läsa ingredienslistan på något te du köper. Medan det accepteras att tisaner innehåller koffeinfria örter är etiketten "örtte" mycket vanlig och kan användas för att beteckna blandningar som innehåller koffeinhaltiga ingredienser.

Leta efter någon indikation på att grönt te, svart te eller något teblad ingår i blandningen.

Det kommer att bli mycket sällsynta fall och i allmänhet kommer något tisan eller äkta örtte vara koffeinfritt. Undantaget är Yerba Mate . Många te säljare är också vänliga nog att säga att ett te är koffeinfritt (det hjälper dem att sälja).