Real Thai Iced Tea Recept

Detta recept är för den krämiga stilen av thailändsk isteat som de flesta thailändska restaurangerna i Amerika serverar (ชา เย็น, även känd som chaen , cha nom yen eller cha yen sai nom ).

Medan många thailändska isblandningar ofta innehåller ett lågkvalitativt pulver eller sirap, får det här autentiska receptet smak av svart te och gott kryddor utan några konstgjorda färger. Det bästa är att det är lätt att göra och mycket billigare än att köpa det.

I likhet med hett thailändskt te är äkta thailändsk iste en blandning av svart te, kryddor, socker, sötad kondenserad mjölk och förångad mjölk. Det är en bra drink för fans av masala chai och andra kryddade eller mjölkiga svart teer .

Om du inte har alla kryddor i receptet, är det OK-du kan hoppa över en eller två. Men om du vill ha full smak, leta efter de lite ovanliga ingredienserna (tamarindpulver) på din lokala sydostasiatiska eller indiska marknad.

Även om du kan använda tepåsar, smakar det bättre med lösbartte eftersom smaken är rikare och mer komplex.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Branta teet, stjärnanis, kardemumma, valfri kanelsticka, vaniljböna, tamarindpulver och mandelkstrakt i kokande vatten i 5 minuter.
  2. Spänn teet.
  3. Rör i sockret och sötad kondenserad mjölk tills båda är helt upplösta.
  4. Fyll två långa glasögon med is.
  5. Häll teet över isen, lämna en tum eller så av utrymme på toppen för den förångade mjölken.
  6. Fyll på mer is om det behövs, och torka sedan med 1 tsk avdunstad mjölk på varje glas te. Om du använder mintblad för garnering, lägg till dem nu.
  1. Pop i sugrör om så önskas och servera omedelbart.

Obs! Du kan enkelt göra detta recept vegan genom att ersätta den sötade kondenserade mjölken och indunstad mjölk med grädde av kokosnöt och kokosmjölk.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 89
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 19 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)