Decaf kaffe och te

Är dessa drycker verkligen koffeinfria?

Oavsett om det är medicinska skäl, att få jitters eller för att undvika att vara uppe hela natten, väljer vissa av oss att dricka koffeinfritt kaffe eller te istället för regelbundna. Men när det gäller att dricka decafdrycker sätter vi fortfarande koffein i våra system? Svaret beror på vad du dricker exakt. Låt oss först titta på vad "decaf" verkligen betyder.

Definitionen av Decaf

Kaffe och te är naturligt koffeinhaltigt - en åtta uns kopp kaffe innehåller 80 till 135 milligram koffein; Samma mängd svart te har 40 till 60 milligram, medan grönt te har bara 15 milligram.

Det finns inget sådant som kaffe eller te som är utan koffein i sitt ursprungliga tillstånd. Därför blir dessa drycker koffeinfria.

"Decaf" är kort för "koffeinfri" eller "koffeinfri behandling". I motsats till populär tro är koffein inte detsamma som "koffeinfri". Koffeinfri betyder att produkten är helt tom för koffein - har aldrig haft det, aldrig kommer det. Emellertid betyder decaf att den naturliga koffein i drycken har tagits bort genom en process under produktion.

Koffein i Decaf Drycker

Även om det finns denna process av koffeinavlägsnande innehåller de flesta decafkaffe och te fortfarande spårmängder koffein-kanske en till två procent. Och på grund av bristande efterlevnad av dövhälsopåståenden kan vissa döda drycker innehålla måttliga eller till och med mer mängder koffein.

När det gäller kaffe har du verkligen inget rent koffeinfritt alternativ (det finns faktiskt en naturligt koffeinfri kaffe där ute, men det är väldigt sällsynt).

Te finns dock i några olika former - örtinfusioner - som gör det lättare att hitta en tehålighet av någon koffein.

Koffein i te

Medan många växtbaserade infusioner (även kallade tisaner ) är naturligt koffeinfria, är decaf teer te som naturligtvis innehåller koffein men har tagit bort det mesta av koffein.

Därför, om du letar efter ett riktigt koffeinfritt te, välj inte ett decaf svart te, till exempel - det kommer att ha spår av koffein i det. Istället väljer du ett örtte som är tillverkat av växtmaterial (mot bladet från Camellia sinesis- växten, vilket är vilket te är gjord av) och är inte ett te alls. En extra bonus är att många örtteer erbjuder hälsofördelar, till exempel hjälpmedel vid matsmältning eller tillhandahållande av vitaminer och antioxidanter.

Effekterna av spår av koffein

En eller två procent av koffein kanske inte ser ut som mycket, men under dagen - beroende på hur mycket du dricker, så kommer de små mängderna att öka. Så om du är känslig mot koffein, vill du förmodligen inte ha flera koppar på morgonen, följt av en eftermiddagsmugg, toppad med ett decaft te innan sängen.