Vegan Thai Jordnötssås

Det finns inte mycket att en bra thailändsk jordnötsås inte går med. Det är en träff på allt från nudlar och pasta till stekt-stekte veggies och tofu . Slinga den på sallad, vårrullar, slaw dressings eller veggie wraps - allestädes närvarande thailändsk sås är en smakfull parning för massor av bra rätter. Plus, thailändsk vegasås är nästan alltid mjölkfri och vegan . Det gör det inte så lågt i fett, eftersom nötter naturligtvis ger en hel del hälsosam fett.

Detta grundläggande vegetarisk jordnötsås receptet är inte alltför kryddigt, så barnen kommer särskilt att älska jordnötssmörsmaken. Det börjar med jordnötssmör i stället för jordnötter, så det sparar ett steg i slipning och blandning av såsen. Gör en dubbel eller trippel del och stash några i kylskåpet för senare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera jordnötssmör, vatten, sojasås, limejuice, vitlök och risättika i en kastrull över låg värme. (Blandning blir lätt att kombinera som smält på jordnötssmör.)
  2. Fortsätt omrörning över låg värme tills ingredienserna kombineras och blandningen är jämn och krämig.

Cooks Anteckningar:

Billis, S. En jordnötsås, Endless Recept. Hämtat 4 december 2016, från Momtastic Food, http://www.momtastic.com/food/166971-one-peanut-sauce-endless-recipes/

Thai mat för nybörjare. (2013, 6 oktober). Hämtad 4 december 2016, från World Travel Family, http://worldtravelfamily.com/beginners-guide-thai-food/

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 105
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 368 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)