Vad är trffel och hur är de gjorda?

Träfflor är bettstora chokladkonserver. De kan ha många ingredienser, men i de flesta grundläggande behöver de bara två komponenter: choklad och grädde. Trufflar kan formas och avslutas på många olika sätt. De kan formas till fina former , luftburna, täckta med lustdamm eller strö med ett stort sortiment av strö, nötter, chokladspån, kokosnöt och mycket mer. Traditionellt formas tryffel i små bollar för hand och rullas i kakaopulver, vilket ger dem ett rustikt, misshårigt utseende som påminner om svampen som kallas tryffel, vilket är hur de fick sitt namn!

Hur gör jag tryffel?

Trots att tryffel har ett gourmet rykte, är de faktiskt ett av de enklaste godiserna att göra hemma! De två ingredienserna du måste ha är choklad och tung (eller piskning) kräm. Krämen upphettas och hälls över hackad choklad, sedan skakas de ihop tills de gör en blank, silkeslen blandning som kallas ganache . Ganache är byggstenen där alla tryffel är byggda. Varje choklad av god kvalitet kommer att fungera för att göra tryffel, men den mest mångsidiga choklad du kan använda är en fin halvt söt choklad som är ca 60 procent kakaofast material. Utöver choklad och grädde kan olika recept kalla lite smör och / eller majssirap (för att förbättra textur och munkänsla) och olika tillsatser som extrakt eller smakämnenolja, hackade nötter, citruszest eller fruktpuré.

Efter ganachen är gjord och har tid att sätta upp, tryffelarna rullas i små bollar och sedan antingen doppas i choklad eller rullas i kakaopulver, pulveriserat socker eller något antal krossade nötter eller godis.

Truffel Recept

Om du letar efter tryffelrecept har du kommit till rätt ställe! Vi har hundratals tryffel recept, från klassiska choklad tryffel till vita choklad sorter till mer experimentella och moderna smaker.

Felsökning av trufflar

Som nämnts ovan är tryffel lätt att göra, men det gör dem inte idiotsäkra.

Det finns två mycket vanliga problem som människor tränger in när man gör tryffel: Ganachen bryter och oljan skiljer sig ut, eller chokladbeläggningen spricker när man drar tryffel.

Ganache är en emulsion, och ibland bryts den här emulsionen och du märker kanske ett tunt lager av olja på toppen av din choklad. Lyckligtvis kan brutet ganache vanligtvis lösas. Om det är kallt, värm det försiktigt i mikrovågsugnen i 10 sekunders utbrott. Vispa in mellan varje session tills den når ca 100 F. Ofta är uppvärmningen av ganache-uppbackningen tillräcklig för att föra samman den igen. Om detta inte fungerar, lägg till en tesked rumstemperatur mjölk till ganache och fortsätt whisking tills den kommer ihop.

Om din ganache redan är varm, försök vispa det konsekvent. Ofta kommer det att göra ganache ser sämre först, men efter en minut eller två blandning kommer det ofta att komma tillbaka ihop. Om det inte har kommit ihop efter flera minuter, försök att lägga till en sked mjölk i rumstemperatur och fortsätt whisking.

Den största gärningsmannen bakom krackad chokladbeläggning döper kalla tryffel i varm choklad. När tryffelarna kommer till rumstemperatur, expanderar de och som ett resultat spräcker skalen ofta. Det bästa sättet att undvika detta problem är att låta trffeln sitta vid en kall rumstemperatur under 12-24 timmar innan de dyker upp dem.

Detta gör att trufflorna bildar en "hud" och gör dem tillräckligt stabila för att doppa utan att behöva kylas och undviker därför problemet med att doppa i kall tryffel. Om du slutar med krackade tryffel trots din bästa ansträngning kan sprickorna ibland förklädas med en beläggning av nötter eller strö eller en chockregn på toppen.