10 Vegans högproteinsoppa och chili recept

Njut av att göra och äta dessa högproteinskålar för vegetarianer och veganer

Var och en av dessa vegetariska recept med hög protein har en komplett näringsuppdelning, så du vet hur mycket protein du får i varje portion. Alla recepten är också vegan och mjölkfria, utan djurprodukter (om du inte överstiger dem med gräddfil och ost, enligt bilden).

Dessa recept är i fallande ordning av proteininnehåll per portion. För mer protein, börja på toppen av listan.

Njut av!

Vegetarisk Tofu Chili

(28,9 gram protein) Njurbönor och tofu ger en en-två stans protein. Detta recept innehåller också svamp och paprika, som du inte ser i många chili recept.

Vegetarisk Tempeh Chili

(24,7 gram protein) Denna chili använder både bönor och tempeh, en proteinmat gjord av fermenterade sojabönor och ofta korn som korn. Det är mer smakfullt än tofu, och när det torkas in i chili, gör det till en lätt köttbyte. Men om du vill ha ett glutenfritt recept måste du leta efter glutenfri tempeh.

Black Bean och Sweet Potato Chili

(21,4 gram protein) Söta potatis och morötter spelar mot chili-pulverets spiciness i detta vegetariska chilirecept med hög proteinhalt. Du kan också göra detta glutenfritt genom att välja en glutenfri grönsaksbuljong eller istället göra det med vatten. Du får en stor skur av vitamin A och massor av C-vitamin och järn med denna friska vegetariska chili.

Fettfri Curried Split Pea och Potatissoppa

(21 gram protein) Om du vill ha en icke-fet, högprotein vegansk soppa, titta inte längre. Gjord med morötter, potatis och selleri, detta curried split ärtsupprecept är också en bra källa till vitamin A och C. Jag älskar delad ärtsoppa!

Vegetarisk Lättfett Linssoppa

(18,7 gram protein) Detta lågmassa linssoppa recept använder citronsaft, timjan och lövblad för att stärka smaken.

Det är en tillfredsställande skål att njuta av i kallt väder.

Easy Vegetarian TVP Chili

(18,7 gram protein) Detta recept med högprotein vegansk chili använder texturerat vegetabiliskt protein (TVP) för att ersätta kött i chili. Du kan göra det mer eller mindre kryddigt genom att variera mängden cayennepeppar eller röda paprikaflingor.

Snabb och enkel svart bönsoppa (bild)

(14,5 gram protein) Genom att använda burkbönor och beredda salsa kan du sätta den här svarta bönsoppa tillsammans på bara den tid det tar att värma upp det på spisen. Om du har både i skafferi eller kylskåp är du bara några steg bort från en snabb vegetarisk och vegansk måltid med hög protein.

Crockpot Vegetabiliska Chili Recept

(14,2 gram protein) Du kan bli vild när du lägger till grönsaker i denna crockpot chili. Tänk på röda eller gula paprikor, riven morötter, majs, zucchini och tomater. Om din trädgård producerar en bounty, kan du behöva göra det här och frysta delar för att njuta av i veckor som kommer. Du kommer att njuta av en stor blast av vitamin A och C.

Gul Split Pea Dhal

(12,5 gram protein) Njut av smakerna i Indien med denna delade ärtrecept kryddat med gurkmeja, cayenne, kummin och kryddnejlika.

Vegetarisk Chili med Mock Meat

(12 gram protein) Om du gör chili för någon som kanske saknar kött, använder det här receptet Smart Ground som smakar och fungerar som nötkött, men med mindre fetthalt och även nollkolesterol.