Frukost gryta med korv och rampor

Friska tidiga vårrampar lägger till färg, smak och konsistens till denna härliga provsmakningsgryta. Grytan är väldigt lätt att förbereda, och den bakar på bara 40 till 45 minuter.

Du kan använda frukostkorv i grytan, men det kan lika lätt göras med kokad tärning eller tärnad skinka. Eller gör grytan köttfri.

Rampar är endast tillgängliga runt mitten till slutet av april, men ca 3/4 kopp skivade gröna lök eller kan ersättas. Eller saut tunna skivad purjolök (endast vit och ljusgrön) tills de mjukas och lägg dem till grytan.

Du kan laga grytan natten innan, en riktig bekvämlighet när du står inför en hektisk dag eller helg.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj en 2 1/2 till 3-kvarts bakfat och lägg åt sidan.
  2. Värm en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt korv och laga koka, bryta upp och rör om tills det är brunat och inte längre rosa. Ta bort till bruna papperspåsar eller pappershanddukar för att tömma, vilket innebär att endast några teskedar droppar i stekpannan.
  3. Sätt stekpannan på värmen och lägg till de skivade ramperna. Saute, rör om konstant, i ca 1 minut, tills mjukat och vissnat. Ta bort från värmen och lägg åt sidan.
  1. I en stor skål, kombinera ägg, mjölk, torra senap, salt och peppar. Vispa tills det är väl blandat. Tillsätt de kokta ramperna och vispa för att blanda.
  2. Riva brödet i små bitar och sprida jämnt i den färdiga bakfatet. Stänk brödskiktet med den kokta och dränerade korven. Stänk korvskiktet med den strimlade osten.
  3. Värm ugnen till 350 ° F.
  4. Häll långsamt ägget, mjölken och ramperna jämnt över brödet, korv och ost. Torka försiktigt och låt stå medan ugnen förvärmer.
  5. Baka grytan i 40 till 45 minuter, eller tills en ren kniv som sitter i mitten av grytan kommer ut ren.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 663
Totalt fett 49 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 278 mg
Natrium 1,196 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)