Snabb och enkel vegetarisk svart bönsoppa (med Vegan alternativ)

Denna vegetariska och veganska svarta bönesoppa är en lätt, snabb, hälsosam, låg fetthalt och högprotein vegetarisk sopprecept som värmer upp din familj på mindre än 15 minuter platt. Det är ett mångsidigt recept som du också kan göra vegan och glutenfri. Det är också lätt att du kan involvera dina barn att hjälpa till med att göra det, vilket ger dem värdefull erfarenhet av att laga mat.

Du börjar med konserverade svarta bönor för att eliminera tiden för blötläggning och matlagning bönor från början och du kan använda kommersiellt förberedda salsa eller din egen färska hemlagad salsa .

Behöver det vara vegan? Du kan göra denna svarta bonesoppa vegan genom att helt enkelt utelämna ost och gräddfil eller ersätta veganskost eller vegansk grädde .

Behöver det vara glutenfritt? Om du behöver det här receptet att vara glutenfritt, använd bara vatten istället för grönsaksbuljongen eller kontrollera att den buljong du använder är glutenfri (det mesta, men det finns några som är så Läs etiketten om det behövs). Denna vegetariska svarta bönesuppreceptet kommer till din tjänst med Bush's®-bönor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mash en burk med svarta bönor med potatismasker. Eller pulsera bönorna i en matberedare med lite extra vatten om det behövs tills de är mest släta.
  2. Häll båda burkarna av bönor i en medelstor kastrull.
  3. Tillsätt vegetabilisk buljong, salsa och chili pulver.
  4. Koka upp.
  5. Det är klart att servera när det har kokats.
  6. Om så önskas, servera den svarta bönsoppa som fylls med strimlad ost, gräddfil, lök och koriander. Självklart kan du använda veganskost och veganskryttsurstitute.

Detta recept gör fyra fettsyror med vegetarisk svart bönsoppa. Om det är mer än du och din familj kommer på en gång, är det här en bra soppa för att njuta av nästa dag. Du kan också frysa extra soppa för att återuppvärma till luncher eller middagar senare. Du kan mikrovågsugn det att återuppvärma, eller försiktigt värma på spisen i en kastrull.

Näringsinformation (exklusive frivilliga ingredienser):
Kalorier 213
kalorier från fett: 24
Total fetthalt: 2,7 g
Kolesterol: 0m g
Totala kolhydrater: 32,9 g
Kostfiber 11 g
Protein: 14,5 g
Vitamin A 13%
Vitamin C 3%
Kalcium 12%
Järn 20%

Gillar du bönsoppa eller matlagning av vegetarisk och vegansk mat? Här är några fler idéer: