Fried Bacon och Panko Pork Tenderloin Medallions

Dessa smörgås medaljonger är snabba och lätta att förbereda och laga, och de gör läckra smörgåsar! Eller servera den stekte fläskfilén med sås eller en svampsås med potatismos och ångade grönsaker.

Bacon och panko crumb beläggningen skulle vara underbart på kyckling anbud eller kycklingbröst cutlets också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim överflödigt fett från magerhåren och ta bort silverskinnet. Skiva i 1-tums rundor. Använd din hand eller den platta sidan av en köttmjölkare försiktigt ut till ca 1/2 tum tjocklek.
  2. I en matberedare, kombinera pankokrummen, bacon, salvia och timjan. Bearbeta tills krummen och bacon är bra och väl blandade. Häll i en stor grund skål.
  3. I en annan skål, slå ägg.
  4. Stänk fläskfilén skivor lätt med salt och peppar. Sätt fläskskivorna i äggblandningen, belägg alla skivor bra. Ta bort en skiva från äggblandningen, låt överskott droppa av och doppa in i panko och baconkrummor, belägga båda sidorna noggrant. Placera på ett ark av folie eller på en panna och upprepa med kvarvarande fläsk. Låt fläsk stå i 10 minuter.
  1. Värm oljan och smöret i en stor stekpanna över medium värme tills smöret är skumt. Stek fläskskivorna i ca 5 minuter på varje sida tills de är brunade och kokta genom.
  2. Placera stekt fläskfilé på ett ställ för att dränera.
  3. Dessa gör läckra smörgåsar eller reglage, men de skulle vara bra med en svamp eller fläsksås med potatis också.

Expert tips

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 449
Totalt fett 23 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 220 mg
Natrium 456 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)