Kubanska fläsk smörgåsar

Dessa smörgåsar är en kubansk tradition. En smak och du vet varför. Betrakta det som en grillar smörgås utan rökare. Detta recept är ett måste försök!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera apelsinjuice, citronad, lök, olivolja, vitlök, oregano och limejuice. Blanda väl och häll över fläskfilé. Vänd på kappa, täck med plastfolie och kyld kött i ca 6 timmar.

2. Ta bort grillen från kylskåpet och förvärm grillen. Smaka gott med salt och peppar och lägg grillen på varm grill över direkt medelvärme. Grill i ca 10 minuter tills hela ytan har brunat.

Flytta till indirekt grillning och koka i ytterligare 30 till 45 minuter eller tills den inre temperaturen når mellan 150-155 grader F.

3. Avlägsna från grillen och låt köttet vila i 10 minuter. Klipp öppna rullar, smör och toast på grillen i ca 1 minut. Skär fläsk mot kornet så tunt som möjligt. Montera med andra smörgåsingredienser. Servera medan fläsken fortfarande är varm.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 637
Totalt fett 36 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 110 mg
Natrium 302 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 7 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)