Fylld kinesisk Fuzzy Melon (Mo Qua)

Fuzzy eller hårig melon (även kallad Mo Qua) ser ut som en courgette täckt av baby fuzz. Du hittar den på asiatiska marknader, men författaren Stephen Wong konstaterar att gurkor kan ersättas i en nypa. Reprinted med tillstånd från "HeartSmart Chinese Cooking" av Stephen Wong.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Täck cellofan nudlar med varmt vatten och blöt i 10 minuter eller tills nudlar är mjuka. Tappa väl och hugga grovt.
  2. Skala och skära moqua i tvärsnitt i 1-tums skivor. Skrupa ut några frön och massa från mitten av varje skiva för att bilda skål.
  3. Kombinera fläsk och marinade ingredienser med hälften av cellofan nudlar. Sked köttblandningen i moquo "skål" och tryck försiktigt ner för att täcka skivan med en liten, jämn höjd av blandningen. Doppa varje stoppat stycke moqua kött-sida ner i återstående cellofan nudlar tills de är väl belagda.
  1. Värmepanna över medelhög hög värme och tillsätt såsingredienser. Lägg till fyllda moqua skivor squash-sida ner. Täck och bräda i totalt 15 minuter. Efter första 5 minuters matlagning, avslöja och sked sås över kött. Täck och fortsätt matlagning. Upprepa bastning efter ytterligare 5 minuter och tillsätt svampskivor. Koka i 5 minuter.
  2. Ta bort skivor och ordna på en tallrik. Häll sås över och servera. Om såsen är för tunn, tjockna efter att ha tagit bort moqua, häll sedan över fylld squash.


Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 218
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 295 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 0 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)