Zürich Ragout Recept - Zürcher Geschnetzeltes

Zürich Ragout, eller Zürcher Geschnetzeltes på tyska, är känd som Züri-Gschnätzlets (Zsur-ē-Gshnetz-lets) i schweizisk tysk dialekt. Denna enkla ragout eller gryta recept i en vit sås är gjord med svamp och vitt vin. Den innehåller många av de typiska germanska smakerna, inklusive persilja och citronskal , ett nytt tillägg till tyska köket.

Delikat, men snabbt att göra, kan denna mat finna sig in i ditt hjärta genom din mage. Kalvlök används traditionellt men fläsklinne kan ersättas. Det serveras traditionellt med Rösti (Swiss Hash Browns) och ett vitt, schweiziskt vin (eller prova en Pinot Grigio eller Grüner Veltliner).

Obs! Denna maträtt är traditionellt gjord med kalvkött och kalvkött, men du kan också använda fläsklinne eller kyckling med denna sås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält 1 matsked klargjort smör över hög värme och snabbt bruna köttremsor tills de inte längre är rosa. Ta bort från pannan och håll den varm.
  2. Tillsätt ytterligare 1 matsked klättrat smör, om det behövs, för att panorera och rör om 2 malet skalottor. Koka i 2 minuter, lägg sedan till 2 koppar skivade (eller till och med rakade) svampar för att panorera och koka tills det är mjukt och brunt. Stänk svamp med 1 matsked mjöl och rör om. Koka i 1 minut.
  1. Under omrörning tillsätt långsamt 1 kopp torrt vitt vin och 1 kopp biffbuljong till blandningen. Koka upp och koka tills såsen minskas med hälften.
  2. Rör i 1 tsk citronskal, 1/4 koppkräm och salt och peppar efter smak. Lägg det bruna köttet tillbaka till pannan och varma, men koka inte såsen längre.
  3. Servera med 2 msk hackad persilja dryckt på toppen.

Mer tyska stew recept

Tyska linse Stew med nudlar och Frankfurters Recept

Hjärtat Tyska Bean Stew Recept

Viennese Goulash Recept

Tyska Rutabaga Stew Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 482
Totalt fett 26 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 87 mg
Natrium 834 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)