Persilja 101

Hur man använder en av de mest populära örterna i din matlagning

En av de mest mångsidiga örterna som används i Mellanöstern är utan tvekan persilja. Det används vanligtvis som en garnering, men mer populärt används som krydda. Det finns två huvudvarianter av persilja - lockigt blad och plant löv. Curly leaf är förmodligen den mest igenkännliga, eftersom restauranger ofta använder den som en garnering på deras plätering, men båda sorterna används ofta i matlagning.

Hur man använder persilja i din matlagning

På grund av sin lätta doft och färsk smak kan persilja användas i allt från soppor till såser till grönsaker.

I Mellanöstern mat är persilja en av huvudredienserna i rätter som tabbouleh, en sallad med bulgur , mint, persilja och grönsaker, och är den viktigaste ört som används för fyllning av druvblad. Som garnering kan persilja hackas och ströts i soppor, hummus, eller blandas med kött , som lamm. Fler gånger än inte hittar du persilja som den vanligaste ört som används i Mellanöstern recept.

Köper Parsely

En av de största sakerna om persilja är att den kan hittas nästan var som helst, fräsch eller torkad. Det är också lätt att växa och perfekt för hemgården. Färsk persilja är perfekt för den sista minuten tillägget till en maträtt, vilket ger textur, färg och en skur av ren smak. Även om det tar tolv pund persilja att göra ett pund torkad persilja, är torkad persilja fortfarande den vanligaste formerna för örten. Färskt är alltid bäst, men torkat kommer att göra i en nypa.

Torkad vs Frisk

En fördel att använda torkad persilja över fräsch är när det gäller att lagra örten.

Färsk persilja varar bara cirka två veckor när den hålls i kylskåpet. Sprinkling av löven med en liten mängd vatten och förvaring i en plastpåse fungerar oftast bäst. Å andra sidan, torkade persilja butiker under mycket längre tid. Så länge som torkad persilja hålls i en lufttät behållare behåller den sin smak i ungefär ett år.

Förvaring persilja

En annan metod för att lagra persilja fryser den. Detta är den bästa metoden om du har persilja i din örtträdgård och slutar med mer än du kan använda. Persilja kan frysas hackad och förvaras i fryspåsar, eller den kan också hakas och blandas med vatten och frysta i isbitbunkar. Endera metoden kommer att hålla upp till sex månader.

Med sin smak, doft, färg och konsistens är persilja det perfekta tillskottet till någon Mellanöstern-maträtt. Persilja är utmärkt för att experimentera i köket och för att bli kreativ med sin användning i olika rätter. I Mellanöstern kan du aldrig gå fel med persilja.