White Bean Hummus Dip Recept (Glutenfri)

Bored av de vanliga vanliga hummus dip recepten? Prova den som använder vita bönor (stora norra bönor, cannellini bönor eller marinbönor) för en variation på hummus recepten av standard kikärter (garbanzo bean) hummus. Detta är ett enkelt recept med vitbönsdip med vanliga hemmagjorda hummusingredienser, inklusive olivolja, vitlök och citronsaft och kryddat med lite kummin och persilja, men gjord med vita bönor istället för kikärter för en helt annan smak profil och textur. Om du inte har någon vitpeppar till hands, bara släppa den eller använd en stänk av vanlig svartpeppar istället.

Är det hummus eller bara en bönduck? Utan någon tahini kan det inte vara tekniskt fortfarande en hummus utan bara en vanlig böna dip. Men vad du än vill kalla det, det är högt i protein, högt i fiber och kan användas till allt du använder hummus eller böndup för. Prova det som en vegetarisk smörgås spridda i stället för en mindre hälsosam majonnäs (hummus fungerar särskilt bra i wrap-smörgåsar eftersom det hålls ihop bra och inte droppar), eller använd det som hummus som ett dip för pita, toastspetsar eller grönsaker.

Precis som nästan alla hemlagade hummus recept, är detta vita bön hummus dip helt vegetarian , vegan och säkert för alla en glutenfri diet.

Vitböns hummusrecept med tillstånd av Bush's®-bönor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten kastrull, kombinera olivolja och vitlök över medium till låg värme tills vitlöket är mycket lättbrunt, var försiktig så att det inte brinner. Låt svalna lite och spänna, förvaring av både oljan och vitlök.
  2. Placera de vita bönorna i en matberedare eller blandare, och tillsätt rostat vitlök, citronsaft, kummin och persilja. Processa tills slät. Häll försiktigt in den reserverade olivoljan medan matprocessorn eller bländaren kör och bearbetar tills den är lätt och jämn.
  1. Krydda din vita bön hummus med salt (havsalt eller kosher salt är nästan alltid bäst), vitpeppar och en touch av cayennepeppar eller paprika för en färgstark garnering.
  2. Servera coolt med pitabröd, bagelflis eller tortillakvarn eller en rad färska hackade grönsaker: morötter eller morotspinnar, selleripinnar, paprikaskivor, skivad svamp eller jicama-skivor.

Gilla det här vita bön hummus receptet? Du kanske också vill prova detta kreativa soltorkade tomat hummus recept , eller, för en minskad fetthalt, prova den här tahinifria svartböns hummusen .

Se också: Varför älskar veganer hummus så mycket?

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 677
Totalt fett 20 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 603 mg
kolhydrater 95 g
Kostfiber 29 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)