Vegan Olive Tapenade Recept

Veganolja tapenade är en stor spridning för att servera med crackers för en lätt gourmet förrätt eller hors d'oeurves för någon fest där du förväntar dig vegetariska eller veganska gäster (eller bara gäster som gillar god mat!). Detta enkla och lätta hemlagade oliv tapenadrecept använder två typer av oliver för att ge en behaglig färgkombination till maträtten.

Olive tapenade kan serveras i en liten maträtt tillsammans med dina favoritkakor, flatbread eller rostade skivor baguette, eller använd den för att toppa upp lite hemlagad hummus för ett skiktat dopp med en vacker presentation. Det är den perfekta starteren för en sommar lunch eller middag på uteplatsen eller vid poolen. Du kan också njuta av det med ett glas kallt vitt vin.

Några fler idéer för att använda upp hemlagad tapenad? Att lägga oliv tapenad på bröd lägger till en härlig zing till vegetariska smörgåsar , eller du kan också kasta den med pasta för varma eller kallade nudlar.

Detta recept är både vegetariskt och veganskt och kan beredas om några minuter med en matberedare eller en kniv för att finhacka ingredienserna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du har en matprocessor kan du helt enkelt bearbeta alla ingredienser i några sekunder. Behandla inte för fint, eftersom tapenad inte ska vara helt slät, men mer av en tjock och tjock pasta. Självklart kan du också bara bearbeta det till vilken textur du föredrar!
  2. Om du inte har en livsmedelsprocessor, finhacka oliverna och vitlök, kombinera sedan med alla övriga ingredienser, blanda väl.

Servera tapenaden med kakor, flatbread, baguette eller skivor av ett rostat hantverksbröd. Placera det i en liten skål med en smörkniv för gästerna att bröda upp eller bräda. Också, överväga att använda den på toppen hummus och tillsätt ett lager av smak, eller blanda det med hummus för ett dopp.

Olive tapenade behöver inte kylas innan du serverar, men du bör kyla eventuella rester. Du kan använda den några dagar efter förberedelsen om du håller den kall.

Olive Tapenade Variations

Prova detta recept på oliv tapenad med soltorkade tomater som innehåller färsk basilika. Den kan tillverkas med eller utan parmesanost eller vegansk parmesan.

Om du gillar kryddig mat, försök att göra en av dessa enkla oliventapenader och tillsätt i lite färskhackad chili peppers och lite av din favorit hetsås eller, om du har några färska örter till hands, kan du alltid lägga till lite färskhackad persilja och basilika till en hemlagad tapenad. Andra variationer? Lägg till några malet pimiento paprika, rostad röd paprika eller krossad röd paprika flingor. De enda viktiga ingredienserna är oliver, kapers och olivolja - resten är upp till dig, så bli kreativ!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 37
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 75 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)