Lär dig att göra läcker Vegan, Glutenfri Baba Ganoush utan Tahini

Baba Ghanoush är en rostad aubergine dip populär i Medelhavet och Mellanöstern köket. Det är allmänt känt att ha tahini som ingrediens, men du kan göra baba ganoush utan det. Faktum är att inte alla baba ghanoush recept kallar för tahini. Liksom de flesta etniska recepten finns det en myriad av lokala och regionala variationer, och det finns inte riktigt en riktig eller fel sätt att förbereda denna maträtt. Den enda väldigt väsentliga ingrediensen i baba ghanoush är aubergine (som är rostad för att uppnå skålens signatur rökiga smak). Allt annat varierar från recept till recept.

Det här baba ganoush receptet har ingen olja och ingen tahini, vilket gör det till en fettfri vegetarisk och vegansk aptitretare eller dopp som du kan njuta av när som helst. Dessutom är alla ingredienser glutenfria, men du kommer noga att vilja läsa ingredienserna på ditt lökpulver försiktigt för att se om det finns glutenhaltiga dolda tillsatser.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. Skär varje äggplanta i halva och pierce med en gaffel på flera ställen. Skoka i ugnen i ca 45 minuter, eller tills det är mjukt. Om du inte är orolig för tillsatt fett, kan du förstöra äggplantorna med lite olivolja först.
  3. När äggplanterna är mjuka ska du ta bort från ugnen och låt svalna något. Skruva in inuti aubergine i skålen hos en matprocessor eller blender, kassera huden.
  1. Propp aubergine med resterande ingredienser tills det är smidigt. Du kan också blanda alla ingredienser tillsammans med en gaffel om du föredrar en lite tjockare textur.

Betjäningsförslag

Även om baba ghanoush traditionellt är ett dopp (eller meze), kan det ätas på några olika sätt (inklusive en skål med en sked!). Naturligtvis är det perfekt som en del av en meze-tallrik med andra dips och pitabröd, men du kan också använda den som en smörgåspridning. Smörja en liten baba ganoush på en mel tortilla med lite sallad och grönsaker för en snabb och hälsosam vegetarisk wrap-en perfekt lätt lunch eller ett stort mellanmål. Du kan också använda den i stället för din vanliga kryddor på en kycklingmacka (om du inte är vegetarian) -ad avokado och tomat för ännu mer smak och färg.

Om du föredrar en mer hummusliknande baba ghanoush, prova baba ganoush hummus.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 29
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)