Superfood granatäpplefrö Guacamole

Superfood guacamole? Medan vissa anser att avokado är en superood i sig själv, är granatäpplefröer fortfarande höga på listan över de mest populära och näringsrika superfooderna . Detta guacamole recept nedan kombinerar de två superfoods (avokado och granatäpple) för perfekt superfood boost: granatäpple guacamole!

Detta superfood guacamolrecept är gjord med avokado, lök, chili, limejuice, färsk koriander och naturligtvis granatäpplefrön. Med inget annat än färskvaror som ingredienser, är detta granatäpple guacamolrecept vegetarian, glutenfri, vegan och också lämplig för en rå matdiet och om du håller fast vid en rå matrediett, försök skopa upp den här hemlagad guac med jicama pinnar, lin krackor eller gurka rundor istället för de vanliga tortilla chipsen.

Superfood guacamole recept och foto med tillstånd av Avocados från Mexiko.

Om du gillar att laga mat med superfoods, kanske du också vill kolla in min lista med några av mina favorit och vanligaste veganer superfoods här .

Letar du efter mer hemlagad guacamole idéer? Prova hemlagad guacamole med grapefruktrecept för ett ovanligt citrusdopp, eller, för lite extra protein, prova färsk guacamole med svarta bönor . För något lite mildare, prova krämig hemlagad guacamole med majonesrecept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Avokados inte riktigt mogen än? Se denna guide för hur snabbt mogna avokadoer. Guacamole fungerar inte så bra med modiga avokado!
  2. I en medium skål, kombinera försiktigt mashed avokado med den hackade löken, malet serrano chili, färsk koriander, limejuice och salt tills det är väl blandat.
  3. Lägg försiktigt in granatäpplefrön.
  4. Smak och justera kryddor till smak. Du kanske föredrar en lite mer limey eller salt guacamole, så var god att lägga till lite mer eller lite mindre av ingredienserna, för att smaka. Personligen skulle jag också lägga till i en eller annan pulveriserad vitlök eller färskhakad vitlök, eftersom jag verkligen inte kan föreställa mig en guacamole utan vitlök!

Njut av din hemlagad superfood guacamole med granatäpplefrön!

Receptbetjäningsförslag: Gör det till en fullständig hälsosam mexikansk inspirerad måltid genom att koppla ihop din hemlagade superfood guac med dessa friska grönsakstakor gjorda av kikärter och blomkål eller dessa superlätta tio minuters tofu- och ost-enchiladas , eller få några fler idéer genom att bläddra igenom Denna kompletta samling av vegetariska och veganska mexikansk mat måltid idéer .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 230
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 593 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 11 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)