Rustik spanskbröd (Pan Rustico) Recept

Detta enkla brödrecept med fem ingredienser är strikt "gammalt" och producerar ett spanskt bröd i rustik stil. Det är det slag du ser på abuela s (mormors) köksbord i pueblos över Spanien.

Ett recept ger tre (12 uns) bröd, så gör det på en helg eftermiddag och du får bröd under det mesta av veckan.

Väderförhållanden som fuktighet och temperatur påverkar brödtillverkning. Mängden mjöl och vatten som krävs för att göra lämplig deg kan behöva justeras.

Denna version inspirerades av ett recept som uppträdde i Francie Martinez Vicondoa's bok "Spanska dörrar, rätter och drömmar".

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, vispa ihop mjöl och salt och lägg åt sidan.
  2. Häll torr jäst i en varm keramisk kopp. Värm vattnet i en panna tills det är väldigt varmt, men inte varmt. Häll ungefär 4 uns vatten i koppen med jäst och rör om med en gaffel tills jäst är helt upplöst.
  3. Häll jäst-vattenblandning och allt utom 1/2 kopp vatten i en mycket stor blandningskål. Tillsätt mjöl till skål gradvis, blanda kontinuerligt med en träsked tills allt mjöl absorberas, tillsätt det återstående vattnet efter behov. Degen ska ha en slät konsistens och bilda en boll.
  1. Använd en pappershandduk, belägg inuti en stor skål med olivolja eller vegetabilisk förkortning. Täck skålen med en våt skål och placera den på en varm plats i köket. Om ditt kök är tjockt och kallt, låt degen stiga i den täckta skålen i en varm ugn (ca 150 F) med dörren öppen. Låt stiga i 30 minuter.
  2. Täck skärbräda med en generös mängd mjöl för att förhindra att degen klibbar. Vrid degen ut på en skärbräda. Mjöl händer och ät med händer i handen.
  3. När degen har en konsistent konsistens och bildar en boll, dela in i 3 delar. Forma deg i rundor eller avlånga former. Placera på kakan eller bakstenen. Låt stiga på en varm plats i 10 till 15 minuter. Medan degen stiger, värm ugnen till 375 F / 190 C.
  4. Klipp ut slitsar i toppen av bröd strax före bakning. När ugnen är varm lägg bröd på mittstället och baka i 10 minuter. Ta bort och borsta med slagen äggvita. Återgå till ugnen och baka i ytterligare 15 till 20 minuter. Bröd bör vända en ljusgyllen.
  5. Ta av från ugnen och låt svalna på ett stativ i 10 till 15 minuter. När det är tillräckligt svalt att röra, skiv med en brödkniv och servera.

Tips för frysning av bröd eller deg

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 67
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 396 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)