Vit julkocktail: Ett recept som sätter en twist i Eggnog

Detta vita julrecept är ett bra alternativ för att blanda upp för gäster som inte är mycket förtjust i Eggnog . Det lägger till en liten smak för semesterens favorit via en läcker vit chokladlikör och den fruktiga smaken av Southern Comfort. Detta tar lite av "egginess" ur eggnog och gör en mycket tilltallig dryck.

Detta recept är ett bra sätt att krydda upp en butiksköpare också. Det är bäst att använda en välkyld eggnog och, om du vill, kan du också lägga till några isbitar för att kyla och vattna ner det bara lite.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Bygg ingredienserna i ett snifterglas och rör lätt.
  2. Strö över guld eller chokladflingor på toppen.

Tips: Den vita julen ser också bra ut i ett cocktailglas, i vilket fall det här receptet lätt kan tjäna två. Men kanske du vill gå upp till 2 uns Southern Comfort och 1 uns chokladlikör.

Fler tips för att göra en stor vit jul

The Eggnog. Den viktigaste ingrediensen i denna dryck är äggnoggen.

Det är mycket enkelt att göra från början och kan göras på några olika sätt.

Det snabbaste sättet är hur eggjog görs i många barer runt semestern. Det involverar helt enkelt mjölk, sirap och en äggula. Du kan till och med lägga till södra komfort och chokladlikör i skakan och hoppa över hela 4 uns eggnog det här receptet kräver.

Det andra alternativet kommer att skapa en stor sats av en eggnogbas som du kan använda i detta recept. Det kräver lite mer arbete men det är trevligt att ha i kylskåpet och det är ett bra sätt att servera vit jul till gästerna. Använd helt enkelt detta hemlagade eggnogrecept och hoppa över konjaket.

Den vita chokladlikören. Chokladlikör är relativt vanlig, vit chokladlikör är inte. I själva verket är din bästa satsning att vända sig till det kända chokladföretaget Godiva . Deras likörer är lika rika och krämiga som deras choklad och de är en av de få producenterna som erbjuder ett vitt chokladalternativ.

Den trevliga delen om denna cocktail är tidpunkten. Många spritbutiker kommer att lagra en speciell likör som vit choklad speciellt för semestern. Titta runt och se vad du kan hitta eller fråga om de planerar att få ett lämpligt alternativ i lager före jul.

Södra Comfort. Southern Comfort är en favorit "whisky" för många drinkare, men det är tekniskt en likör . Det finns verkligen ingen ersättning för den eftersom den har en så unik smak, så det är bäst att helt enkelt hämta en flaska och njuta av den i den vita julen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 190
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 33 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 8 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)