Lax gurka smörgåsar

Dessa läckra och enkla laxgurksmörgåsar är så färska och enkla. Gurka smörgåsar är en klassisk te tid eller mellanmål mat. Uppdatera denna behandling med lite salig och hälsosam lax och några fler ingredienser.

De flesta klassiska gurka smörgåsar är gjorda med bara tre ingredienser: gurkor, bröd och smör. Gurkorna skalas och tunt skivas och skiktas på brödet. Att lägga till vissa majonnäs, yoghurt, citronsaft, lax och dillräk till denna smörgås tar det till en annan nivå.

Konserverad lax kommer i två grundläggande sorter: rosa och röd. Den rosa typen är billigare och den har mindre smak. Eftersom det finns så få ingredienser i detta recept, välj den röda sockeye laxen för djupare smak och färg. Det är dyrare men värt det.

När du väljer gurkor för detta smörgås recept, leta efter den tunnare engelska typen. Den typen har en mindre fröhålighet och färre frön. Frön i den typiska stora amerikanska skivaren gurka tenderar att vara stora och kan göra fyllningen för vattnig. Engelska gurkor är vanligtvis inslagna i plastfolie i affären. Om du inte kan hitta engelska gurkor, skalla vanliga gurkor, skära dem i hälften och skopa ut fröområdet med en sked.

Du kan dubbla det här enkla receptet om du tjänar fler personer. Gör en mängd kalla smörgåsar och ge dem på en söt silverbricka eller smörgås server. Smörgåsar med ost, vissa med kyckling , äggsallad och andra med nötkött eller fläsk skulle runda ut urvalet snyggt. Också erbjuda lite varmt eller kallt te för en trevlig samling.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera lax, gurka, grön lök, yoghurt, majonnäs och citronsaft i en liten skål och blanda försiktigt men noggrant. Du kan göra denna blandning före tid och kylda den, täckt, upp till 3 timmar. Gör smörgåsarna precis innan du är redo att servera, eller ungefär en timme före tid.

Sprid ett tunt lager av mjukat smör försiktigt på de skurna sidorna av smörgåsar och lina med sallad. Fyll med laxblandning och sätt bunkarna ihop.

Tryck försiktigt.

Du kan servera dessa smörgåsar omedelbart eller kyla dem, tätt täckt, upp till en timme. Smöret förhindrar att den mjuka fyllningen mjukar brödet för den tiden.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 242
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 328 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)