Tropiskt thailändsk kokosnöt-Tapioca Pudding Recept

Detta kokosnöt-tapiokapuddingrecept är en snabb och enkel dessert att förbereda. Inte bara är det gott och gott för dig, det är också veganskt och glutenfritt.

Tapioka kommer från kassava växten. Det är en rotgrönsak , inte ett spannmål, varför det är glutenfritt. Det är näringsrikt nog att många sydöstra asiater bodde på den under andra världskriget när maten var knapp. Tapioka innehåller folat (ett av de viktiga B-vitaminerna) och små mängder friska fettsyror. Det betyder att du kan njuta av din efterrätt utan skuld.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål täcka tapioka med 1 kopp vatten. Låt blöt i 15 till 20 minuter eller tills granulerna expanderar något. Undvik överblötring eller tapiokan kommer inte att kunna hålla sin form. Häll av överskott av vatten.
  2. I en kruka med lock, kombinera tapioka, salt och de återstående 2 kopparna vatten. Koka upp över hög värme.
  3. Minska värmen till medium-låg och sjuda i 10 till 15 minuter. Rör om så småningom, tillsätt lite mer vatten om det behövs för att förhindra tapioka från att bubbla och "spusa".
  1. När tapiokan blir mjuk och lite sladdig, stäng av värmen och lägg locket ordentligt. Låt det sitta minst 10 minuter. Den återstående värmen inuti tapiokan kommer att slutföra att alla frön blir mjuka och genomskinliga.
  2. Ta av locket och låt tapioka svalna på spisen. Täck det igen och kyl det tills det är kallt. det kommer att tjockna och gelas ihop.
  3. För att servera, skopa ca 1/4 kopp eller mer av den kalla tapiokan per person och plats i servering av glasögon eller skålar. Häll 1/4 till 1/3 kopp kokosmjölk över varje portion och rör om att blanda. Denna pudding ska vara på den rinnande sidan och du måste röra det bra för att distribuera tapioka.
  4. Tillsätt en liten sirap till varje portion (ca 1 matsked eller smak). Varje person kan lägga till mer enligt deras föredragna sötma. Lägg till skivor färsk mango eller någon tropisk färsk frukt, om så önskas.

Tips om shopping

När du köper tapioka, leta efter "frö" -typen tapioka. Den kan hittas i de flesta snabbköpens bakverk. Du kan också använda pärla tapioka, som ofta finns hos asiatiska livsmedelsbutiker. Undvik "minut tapioka" vilket är i grunden tapiokastärkelse (pulver). Om du råkar köpa de större pärlorna, tar de längre tid att laga mat och kanske kräver mer vatten.

Använd rinnande kokosmjölk för denna maträtt. För att testa en burk, skaka den. Om du kan höra flytande sloshing runt, kommer det att fungera. För en jämnare efterrätt, använd "lite" kokosmjölk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 322
Totalt fett 23 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 18 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)