Vegetarisk Minestrone Soup Recept

Det här receptet på vegetarisk och vegansk minestrone-soppa är fylld med friska och mager grönsaker, inklusive tomat, morötter, selleri, gröna bönor och zucchini. Det är i grund och botten hela din trädgård i en soppa! Allt sakta sakta för maximal smak tillsammans med lite färsk basilika och vitlök.

Vegetarisk minestrone-soppa ger en lätt och hälsosam lunch eller middagsoppa, lägg bara till en salladsalat och kanske en bit vitlöksbröd och du har själv en fullständig måltid. Eftersom det inte innehåller olja, är detta vegetariska minestrone sopprecept mycket lågt i fett. Du kan lämna makaroner (och använda en glutenfri vegetabilisk buljong) för att göra den glutenfri, men då gör du verkligen bara en grönsaksoppa i stället för en minestron. Inget fel med det, men självklart! Se även: Mer grönsaksoppa recept för att försöka, från enkel till gourmet

Med mindre än 100 kalorier per portion och drygt 1 gram naturligt förekommande fett, är denna vegetariska (och vegan!) Minestron en stor kalori och nästan fettfri soppa. Du kan också vilja prova denna crockpot vegetarisk vegetarisk minestrone soppa recept.

Om du gillar lågkalori och lågmjölklagning, kanske du också vill kolla in dessa nio fettfria vegansk soppar för att prova .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först placera grönsaksbuljongen i en stor kruka, lägg sedan i tärnad tomater, basilika, oregano, morötter, selleri, lök, zucchini, gröna bönor, vitlök och laurbladen.
  2. Långsamt sätta soppan till en låg simmer och låt koka över mycket låg värme i minst 45 minuter och upp till en timme, eller tills grönsakerna är ömma och rör om så småningom.
  3. Tillsätt salt och peppar och makaronerpastaen och sätt upp värmen lite till en medium låg. Låt svalna i ytterligare 10 till 20 minuter, eller tills pastan är färdiglagad.
  1. Ta bort lakan löv innan du serverar.

Njut av din lätta, hemlagade grönsaksminestrone soppa!

Näringsinformation per portion (baserat på 6 portioner):

En servering ger ungefär:
Kalorier 84, kalorier från fett: 13
Total fetthalt: 1,4 g, 2% RDA
Transfett: 0,0g ( Se även: Vad är transfetter? Är de i vegetarisk mat? )
Kolesterol: 0 mg, 0%
Natrium: 545 mg, 23%
Kalium: 820 mg, 23%
Totala kolhydrater: 13,5 g, 5%
Dietfibrer: 4g, 16%
Sockerarter: 7g
Protein: 6,2 g
Vitaminer och mineraler:
Vitamin A 96% RDA • C-vitamin 65% • Kalcium 6% • Järn 8%

Letar du efter fler vegetariska och veganska sopp recept? Du kanske vill bläddra bland några av Crowd-Pleasant Creative Vegetable Soups , eller, om du vill ha något lite hälsosamare, prova en av dessa nio fettfria veganska soppor . Vill du ha något lite ovanligt? Vad sägs om en Veganskräm av Aspargesoppa eller en rolig Vegetarisk Jordnötsoppa . Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 269
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 544 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 9 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)