Lätt makaroner och ost

En av de stora sakerna med detta makaroner och ostrecept är att det är så lätt att komma ihåg; gör det en gång och du har inga problem att göra det igen utan ett recept framför dig. Nästan allt mäts i två: 2 koppar makaroner, 2 koppar ost, 2 koppar mjölk och 2 matskedar mjöl och smör. Resultatet är en ostlik, rik mac och ost som barn och vuxna kommer att älska.

Med kraftig grädde gör denna makaroni och ost otroligt krämig och utsökt, men det är fortfarande ganska bra om du använder hela eller 2% mjölk. Om du vill, lägg till mer smak för nudlarna genom att slänga i en handfull tärningslampa eller prosciutto , ärter eller broccoli. Du kan också använda en blandning av ostar istället för bara cheddar. Några ostar att prova är gruyere , manchego, fontina och Cantal.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Koka en koka vatten. Tillsätt makaronnudlar och koka i 5 minuter. Dränera.
  3. Blanda ihop en 2-kvarts bakpanna med riven cheddarost och nudlar.
  4. Smält smöret i en djup stekpanna eller kruka över medelhög värme. Vispa i mjölet så klistra in former, börja sedan långsamt whisking i mjölken. Vispa hela tiden tills mjölet smälter smidigt. Låt mjölken koka och simma snabbt i 1 minut för att tjockna.
  1. Häll den förtjockade mjölken i nudlarna. Blanda väl. Om du lägger till en toppning av ost, brödsmulor, etc till toppen av makaroner och ost, strö över det på nudlarna.
  2. Baka, avtäckt, i 30 minuter. Låt mac och ost svalna i minst tio minuter före servering.

Hur man torkar mjölk

Detta recept på makaroner och ost är förtjockat genom att använda en roux (uttalad "roo"), en blandning av lika delar fett och mjöl som används för förtjockning av såser och soppor. Fettet som används för att göra en roux klargörs traditionellt smör , men regelbundet smör kan också användas. Animaliskt fett, som gjord bacon och kycklingfett, kan också användas.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 431
Totalt fett 27 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 74 mg
Natrium 653 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)