Vad är Padrón Peppers?

Små gröna paprika från Galicien är en populär Tapa runt Spanien

Här är ett populärt spanskt ordstäv om Padrón-paprika: Unos Pican Otros No - eller "Some are hot, some are not". Detta beror sannolikt på att mindre än 10% av Padron paprikor är kryddiga heta, och den som är "lycklig" nog att bli varm blir vanligtvis överraskad av värmen.

Padron Peppers kryddiga historia

Padron paprika är små gröna paprika 2 till 4 tum (5 till 10 cm) lång och traditionellt odlad i Padrón, Galicien (nordvästra Spanien), vilket också är ursprunget till deras namn.

De är ljusgröna till gulgröna i färg, med en intensiv smak. De är i säsong från maj till september, och det verkar som att paprikana mogna senare i skörden är mer benägna att vara heta. Spanska tycker om att äta Padrón paprika som en tapa , helt enkelt stekt i olivolja och beströdd med salt.

Regionen Galicien är känd för sitt frodiga gröna landskap, milda temperaturer och höga regn. Området är bördig jord och kallt väder är de perfekta odlingsförhållandena för Padron-paprika.

Padron-paprikana togs tillbaka till Spanien från Sydamerika, där legenden har det de odlades för sina afrodisiösa egenskaper . På 1500-talet började spanska munkar växa paprikan inuti klostrets väggar i byn Herbón och blev mycket populär lokalt.

Padronns popularitet

Dessa små paprika har blivit så populära att de har sin egen festival.

Padron Pepper Festival har firrats i byarna Herbón och Padrón i över 30 år. Det börjar tidigt på morgonen med en traditionell traktorparad. Processionen reser cirka en mil från byn Herbón till Padrón med en entusiastisk publik från både lokalbefolkningen och besökare.

Deltagarna på festivalen får smaka på den senaste grönsaken av paprikor som serveras med majsbröd, som också är typisk för regionen. Som med någon spansk festival ger musikare underhållning hela eftermiddagen och till kvällstid.

Padrónpeppar finns i de flesta stormarknader eller producerar marknader runt om i Spanien. De finns även i Storbritannien och USA från olika leverantörer. På Västkusten i USA producerar och säljer Happy Quail Farms Padron och andra specialpipor på bondens marknader. Deras webbplats är en stor källa till information och fotografier av en mängd olika paprika.