Vegetabiliska Pan Rolls

Dessa grönsakspannrullar är fyllda med en välsmakande samling av blomkål, potatis och ärter kokta i en blandning av kryddor. De är den typ av mat som gör att du vill ha mer - det är nästan omöjligt att bara äta en! De tar tid att göra men resultatet är väl värt ansträngningen!

Vad du behöver

Hur man gör det

För att fylla på:

 1. Om du använder färska blomkål placerar du floretterna i en stor skål och täcker med varmt vatten. Tillsätt en tesked salt och blanda väl. Håll åt sidan i 10 minuter. Skölj under rinnande vatten efter 10 minuter och skär sedan i små bitar.
 2. Sätt potatisarna i en mikrovågssäker skål och täck med varmt vatten. Tillsätt salt till smak och blanda väl. Koka högt i 3-4 minuter. Du kan också göra det i en panna på kaminen. Koka till potatis kokas. Töm vatten och håll åt sidan.
 1. Värm matoljan i en djup, tung bottenpanna på en medelflamma. När oljan är het, tillsätt kumminfrön och koka tills sprutningsstopp. Lägg nu på lök och stek tills mjuk. Rör ofta. Tillsätt ingefära och vitlökspasta nu och stek i 1 minut.
 2. Tillsätt alla kryddor och stek i 1 minut. Lägg nu till hackade tomater och gröna chili (om du använder). Rör bra och stek tills tomater börjar bli mjuka (ca 2-3 minuter).
 3. Lägg nu blomkålfloretter, potatis och ärter. Blanda väl. Tillsätt salt till smak. Täck pannan och laga i 3-5 minuter. Stäng av värmen.
 4. Tillsätt koriander och rör om att blanda väl. Håll fyllningen åt sidan för senare.

Att göra pannkakor:

 1. Blanda alla pannkaka ingredienser tillsammans i en djup skål och vispa tills en smidig smet bildas.
 2. Ställ in en stekpanna på medium värme. Smörj den med en borste så att den är lätt belagd. Detta förhindrar att pannkakorna sticker. Varje grönsakspanna måste fyllas och rullas medan pannkakan fortfarande är varm, eftersom det hjälper det att "hålla fast" och förhindrar att det rullas ut.
 3. När pannan är het, använd en skål för att hälla en liten mängd smeten på mitten av pannan. Vrid pannan för att sprida smeten i en tunn pannkaka. Låt det laga matlagning tills smeten är fullt, men låt inte pannkaka brun. Du behöver inte vända pannkaka. När det är klart, ta av det på en platt platta för att fylla.

Sätta ihop rullarna:

 1. Lägg omedelbart 2-3 matskedar av vegetabilisk fyllning och rulla pannkaka (medan det fortfarande är varmt) som du skulle ägg eller vårrull - vrid två ändar för att förhindra att fyllningen faller ut och bildar sedan en rulle.
 1. Gör resten av smeten upp i pannkakor, fyll och rulla och håll åt sidan på bakpapper. Reservera lite smet för att duka in rullarna i för stekning.
 2. När alla rullar är klara, dopp du var och en i den återstående smeten, så att den är belagd på alla sidor. Rulla sedan in brödsmulor för att belägga väl. Upprepa för alla rullar. Värm matoljan medan du gör det så att den är redo att användas för stekning när du är klar.
 3. Steka en eller två rullar åt gången tills de är guldbruna överallt. När du är klar, använd en slitssked för att avlägsna från oljan och förvara på pappershanddukar.
 4. Servera varma, varma eller vid rumstemperatur med Mint-Coriander Chutney eller Tamarind Chutney !
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 111
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 185 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)