Rumänskt fläsk- och potatisstegrecept

Rumäner är stora fläskätare, särskilt på vintern. Denna en-gryta gryta eller gryta av fläsk och potatis ( cartofi cu carne de porc ) är ett lätt men ändamålsenligt recept att piska upp natten före och tillåta smak över natten. Det är också lika gott ätit dagen det är gjort. Det är till och med en bra kandidat för en långsammare matlagning om fläsk och lök är brunat innan de läggs till matlagningen. Lovage, persilja och dill är populära örter som används i rumänsk matlagning, och jag rekommenderar varmt persilja och dill som tillägg till denna gryta. Lovage Jag skulle spara för en rumänsk surt soppa eller ciorbă .

Denna maträtt serveras utmärkt med rumänsk majsmjölgröt eller mamaliga eller polenta på italienska (mamaliga receptet är under och kan fördubblas), men denna gryta kan serveras på egen hand. Här är ett större foto av rumänska potatis med fläskspott.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra grytan: I en stor stekpanna med lock eller en holländsk ugn suger du fläsket i svin, baconfett eller olja tills det är brunt på alla sidor. Tillsätt lök och sauté tills det blir genomskinligt. Lägg till vatten eller lager för att täcka köttet. Koka upp. Minska temperaturen, täck och låt sjuda tills fläsket är nästan ömt.
  2. När fläsk är nästan ömt, lägg till potatis, tomatpuré, Vegeta, paprika, salt och peppar till smak, omrörning för att kombinera. Lägg sedan till potatisarna. Återgå blandningen till koka, tillsätt mer vatten eller lager, om nödvändigt, minska temperaturen, täck och simma tills potatis och fläsk är ömma.
  1. Avlägsna från värme och tillsätt hackad dill eller persilja. Servera med mamaliga.
  2. För att göra mamaliga: I en liten kastrull sätta vattnet i en koka. Tillsätt saltet eller grönsaken och smöret, omrör för att smälta. Använd en träsked, tillsätt majsmjölet mycket gradvis, under konstant omrörning i samma riktning.
  3. Simma över låg värme, rör om ofta, tills den tykar och börjar dra bort från potatis sidor, ca 35-40 minuter. Servera varmt.

Om så önskas, medan mamaliga fortfarande är hett, tillsätt mer smör, ost, gräddfil och örter. Mamaliga kan även serveras med en rubbad gräddfil. Mamaliga kan hällas i en panna. När det är kallt kan det vändas ut på ett skärbräda, skärs i kvadrater och sautas i smör tills det är krispigt.