Vegan Sweet Potato Veggie Burgers

Detta är inte din genomsnittliga veggie burger recept - det är en sötpotatis burger! En sötpotatis veggie burger , det vill säga. De här ugnsbakade sötpotatisburgerna är fyllda med massor av hälsosamma ingredienser. De är verkligen inspirerade av södra matlagning. De är gjorda av sötpotatis, quinoa, lönnsirap, pekannötter och kale och absolut ingen kött, ägg eller mejeriprodukter. Det här är en bra bokmärke om du behöver en idé att använda upp lite överkaka eller potatismos, eller om du har överkokad quinoa till hands.

Detta recept är vegetarian, och så länge du använder en vegansk margarin eller vegan smör substitut, de är också vegan . Alla ingredienser är glutenfria, men självklart om du planerar att servera dem på hamburgerbullar, måste du hitta några som är glutenfria om du lagar mat för vem och vete och gluten.

Dessa prisbelönta södra inspirerade vegetariska och veganska sötpotatis hamburgare gjorda med quinoa utvecklades av Tolerant Veganbloggar Nikki Haney och med tillstånd av North Carolina Sweet Potato Commission.

Se även: Fler veggie burger recept att prova

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först värm ugnen till 400 ° F. Pierce sötpotatisen och mikrovågsugna dem tillsammans tills de är mjuka, ca 4 till 6 minuter. Mash dem ordentligt i mätning koppar för att göra 2 koppar mashed sötpotatis, och sedan överföra dem till en medelstor blandning skål.
  2. Under tiden, i en liten kastrull, ta 3/4 kopp vatten och quinoa koka. Minska till en låg simmer och täcka tills vattnet är nästan absorberat och quinoa visas transparent och är fullt kokt, ca 8 till 10 minuter. Ta bort Quinoa från kaminen och låt den sitta täckt, i ca 5 minuter.
  1. I en separat kastrull smälter du 1 matsked av vegansmörsättet eller smöret. Rör i 1 matsked lönnsirap och cayennepeppar. Tillsätt blandning till mashed sötpotatis tillsammans med kale, kokta quinoa, pekannötter och 1/2 tsk salt och blanda sedan allt ihop bra.
  2. Formulera blandningen i fyra patties; Placera på ett väloljat bakplåt. Baka i 35 minuter, vrid en gång på halvvägs.
  3. När burgarna har cirka 15 minuter kvar för att baka, gör löket pålägg. I en liten stekpanna över medelvärme smälter den återstående 1 msk vegan smör substitutet. Tillsätt löken; strö med salt och fräsch svartpeppar efter smak. Koka och rör om i 12 minuter. Minska värmen till låg; lägg till kvarvarande 1 matsked lönnsirap. Koka och rör om tills lökarna är lite bruna, ca 3 minuter. avlägsna från värme.
  4. Överför hamburgare till bullar och toppa varje med lökblandning.
  5. Gör fyra sötpotatis veggie burger patties.