Hemlagad Plain Donuts

Dessa gammaldags munkar är gjorda med muskotnöt och en kanashand. Rulla de varma munkarna i socker eller lämna dem vanligt. Se de honungsdoppa alternativen i tips och variationer.

Min farfar var en bakare, och dessa munkar påminner mig om de munkar han gjorde. Jag såg alltid fram emot hans besök, särskilt när han hade en brun papperspåse full av munkar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda förkortning, socker och äggulor.

I en annan skål siktas mjöl, bakpulver, salt och kryddor ihop. Rör om i den första blandningen med 1 kopp mjölk. Rör om tills de torra ingredienserna är fuktade, hantera degen så lite som möjligt.

Rulla deg till ca 3/8-tums tjocklek på en mjölkad täckt yta. Låt degen stå i ca 15 minuter.

Under tiden, i en tung, djup kastrull, värm ca 2 till 3 inches matolja till 370 °. Fat är klart när ett munkarcenter brinner på ca 1 minut.

Undvik att pressa pannan och hålla temperaturen så stabil som möjligt.

Klipp ut munkarna med mjölkad 2 1/2 eller 3-tums donutskärare.

Fry munkar i det heta fettet, vrid försiktigt med ett träskeshandtag när den första sprickan visas. Fortsätt att laga mat och vrida tills den är brunad snyggt. Detta tar cirka 1 1/2 minuts total stekningstid.

Tappa munkarna på brunt papper eller pappershanddukar.

Gör ca 2 dussin munkar.

Tips och variationer

Honey Dipped Donuts With Coconut - I en gryta över medelvärme, ta med 1 kopp honung bara till kokpunkten. Efter att munkarna har tappat, doppa på toppen i den heta honungen, vänd till kappan. Låt överskottet droppa av och sedan doppa dem i kokosnöt. Placera dem på ställen över folie eller vaxpapper för att torka.

Du kanske också gillar

Brown Sugar och Kanel Funnel Cakes

Spicy Pumpkin Fritters

Mashed Potatis Donuts