Vegan rostad vitlök och citronsoppa

Rostad vitlökssoppa serveras vanligtvis med ost, men denna vegansoppa hoppar över osten och erbjuder extra smak istället. Receptet kombinerar två av mina favorit ingredienser: vitlök och citron. Det tar lite tid att göra på grund av den rostade vitlöken, men det är väl värt din ansträngning. Citronsoppa har den ljushet och ljusstyrka som vissa smakliga soppor saknar. Detta vegansoppa recept kopplar ihop vitlökens smak med citron för en smaksprutning.

Ingrediensbyte och matlagningstips

Med tanke på citrontillägget är denna soppa lika bra för sommarmål som det är på vintern. För en ökning av näring lägg till beredda linser, quinoa eller kikärter till receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350F. Torka vitlökshuvudet med olivolja, linda i folie och sätt i ugnen i 1 timme, eller tills det är lättgyllt och väldigt mjuk och doftande. Låt vitlök svalna tills det kan hanteras. Använd fingrarna, försiktigt pressa naglarna för att släppa dem från sina skinn i en skål och lägg åt sidan. Kassera skinnen.
  2. Värm olivoljan över medelhög värme i en medelstor lager med stor pocka eller kastrull. Tillsätt lök, persilja och timjan och koka tills löken bara mjukas, ca 3 minuter. Tillsätt den fräscha och rostade vitlöken och koka, rör om ofta tills löken är genomskinliga, ca 3-4 minuter mer. Tillsätt grönsaksbeståndet och citronsaften, sätt ner värmen och låt soppen simma, täcka, i 35-40 minuter, eller tills vitlöket är mycket ömt.
  1. Arbeta 1-2 koppar åt gången, bearbeta soppan i en mixer, överför soppen till en annan skål eller kastrull. (Obs! Var försiktig så att du inte överväldrar bländaren, aldrig fyll i en blender med varm vätska mer än halvvägs och se till att locket är ordentligt fast innan du behandlar det.) Överför den renade soppan till kastrullen, tillsätt mjölkfri soja mjölk och salt, och returnera blandningen till en simmer. (Koka inte i koka.)
  2. Tillsätt ytterligare salt och peppar efter smak, garnera med persilja och citronskal och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 242
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 939 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 4 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)