Polska Gurkor i Sour Cream Mizeria Recept

Det polska namnet på gurkor i gräddfil är mizeria som betyder "elände". Läs hur mizeria fick sitt namn, nedan.

Denna enkla och härliga kylsallad är allt annat än eländig. Det är ett bra komplement till fläsk, skinka, kyckling, fisk och nästan allting.

Välj tunna gurkor med små frön eller fröslös sort. Klä det här just innan du serverar så att maträtten inte blir vattnig. Traditionellt används ättika i förbandet, men det kan tunna ut det för mycket. Det ingår som en valfri ingrediens, så valet är ditt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kör en kanalkniv eller gaffel längs gurkarnas längd för att producera en fin kant och skära tunt.
  2. Placera i en kolv över en skål för att fånga saften och salta gurkorna liberalt. Låt stå i 30 minuter.
  3. Medan gurkorna marinerar, gör förbandet. Blanda i en liten skål med gräddfil, socker, valfri vinäger och dill tills den är väl blandad.
  4. Kylskåp täckt tills det är klart att montera salladen.
  1. Pat gurkor torra och placera i en medium skål. Tillsätt dressing och kasta med gurka skivor. Smaka med salt och svartpeppar.
  2. Koka tills mycket kallt och strö med ytterligare dill, om så önskas, före servering.

Obs! Ett annat populärt sommarrecept med gurkor är polsk gurka-betesoppa . Den har en lysande magenta färg och kärnmjölk, gräddfil och hårdkokta ägg är det tillverkade med törstens törst. Det hälls ofta i ett glas och konsumeras som en dryck.

Hur Mizeria fick sitt namn

Namnet på denna maträtt tillskrivs drottning Bona Sforza, en italiensk prinsessa som gifte sig med polsk kung Sigismund I på 1500-talet.

Homesick för hennes infödda Italien där gurkor var vanliga, varje gång hon åt det, gjorde det henne gråta. Därför det polska ordet för "elände" som härrör från latin.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 75
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 87 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)