Vegan Green Bean Casserole

Grönbönsgryta är en traditionell amerikansk Thanksgiving-skål som tycks förekomma ur ingenstans under hösten och vintern. Året runt skulle du vara svårt att hitta den någonstans, men runt Thanksgiving, vinterhelgen och jultiden är det plötsligt överallt. Ingen tacksägelse eller julbord skulle vara komplett utan en klassisk grönbönsgryta!

Det här receptet gäller vegetarisk och helt mjölkfri och veganversion av en traditionell grönbönsgryta, med hjälp av vegansk margarin och näringsjäst i stället för mjölk, grädde eller den vanliga konserverad svampsoppan (ew!) För att skapa en krämig och saftig vegan grön böna gryta som är helt mjölkfri och lämplig för alla på en vegansk kost, och det är naturligtvis också mycket lättare när det gäller fett och kalorier. Så, om du letar efter en lättare och hälsosammare grönbönsgryta av någon anledning, kommer det här vegetariska receptet för vegansk gröna bönor att vara bra för dig att försöka - och det är fortfarande krämigt och gott!

Är du inte säker på om det här är det perfekta receptet på ditt semesterbord eller inte? Prova detta recept på vegetarisk grönbönsgryta i crockpotten , eller prova dessa ingefära och lime färska gröna bönor eller prova en enkel grönbönsidrätt med en knasande valnötstoppning och naturligtvis, om du lagar mat för vegetarianer, Jag behöver den perfekta vegetariska kalkonutbytet !

Se även:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först värm ugnen till 350 grader.
  2. Smält den veganska margarinen i en liten kastrull och lägg i mjölet. Tillsätt sedan vegetabilisk buljong, sojasås eller tamari, vitlökspulver och lökpulver, rör om ofta tills såsen förtorkar. Därefter vispa i vegetabilisk olja och näringsjäst tills den är helt kombinerad.
  3. Tillsammans kasta såsen och de gröna bönorna i en gryta eller bakfat.
  1. Baka din gryta i den förvärmda ugnen i 10 minuter.
  2. Efter 10 minuter ska du försiktigt ta bort pannan från ugnen och strö de franska stekta löken ovanpå grytan, sätt tillbaka pannan i ugnen och baka i ytterligare 10 minuter.

Behöver du göra detta recept glutenfritt? Byt ut sojasås för tamari eller glutenfri nama shoyu, och var noga med att den grönsaksbuljong du använder är glutenfri också (vissa är och vissa är inte). Och äntligen måste du se till att du använder ett glutenfritt mjöl i stället för vanligt vitt mjöl eller försök att använda majsstärkelse som ett förtjockningsmedel.

Behöver du några mer parabolantenn? Här är några perfekta sidrätter för vegetarian eller vegan Thanksgiving:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 502
Totalt fett 19 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 961 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 21 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)